KORG KAOSS PAD 3+ pomocy....
Z tego co kojarzę to ten Korg działa na zasadzie takiej, ze przepuszczasz przez niego sygnał audio. Jeśli tak to pytanie jest nie zrozumiałe. Ale wytężyłem się strasznie i udaje, ze zrozumiałem... ;-) Puszczasz sygnał przez korga na jego wejście, a z wyjścia Korga wchodzisz na wejscie karty dźwiękowej i nagrywasz ścieżkę już z efektem. Oldschool bejbi ;-) Ostatnio tak się bawiłem jakimś strasznie drogim mikserem dla DJ`ów. Coś tam od Pioneer`a. W sumie akurat w tym przypadku to była strata czasu, ponieważ zbyt dużo efektów ten mikser nie oferował w stosunku do tego co mam z wtyczek.
MPC touch to taki laptop z kontrolerem i kartą dźwiękową w jednym ;-) Cicho, bo dojdzie do linczu ;-)
Nie znam urządzenia ale widzę, ze ma dwa wejscia i wyjścia (L and R) czyli da się. Kwestia tego, co oferuje wbudowany mikser. Na pewno możesz sterować wejsciami i wyjściami. Jesli tak to opcji już widzę kilka. np. Track na który chcesz dać efekt wysyłasz na wyjścia 1 i 2 (lub mono na 1 lub 2) lecisz na wejscie kaossa i z wyjścia kaossa na wejścia mpc, a wewnątrz nagrywasz ścieżkę wejściową. Improwizuje na podstawie zasady działania.. w sumie wszystkiego, co imituje stół mikserski i efekty do niego podłączane ;-) Widzisz.. te starsze MPCtki czasami miały kilka we/wy przez co łatwiej było wysyłać poszczególne ścieżki na efekty zewnętrzne. Tutaj albo cały track idzie albo robisz pojedyncze ścieżki.
Nie znam urządzenia ale widzę, ze ma dwa wejscia i wyjścia (L and R) czyli da się. Kwestia tego, co oferuje wbudowany mikser. Na pewno możesz sterować wejsciami i wyjściami. Jesli tak to opcji już widzę kilka. np. Track na który chcesz dać efekt wysyłasz na wyjścia 1 i 2 (lub mono na 1 lub 2) lecisz na wejscie kaossa i z wyjścia kaossa na wejścia mpc, a wewnątrz nagrywasz ścieżkę wejściową. Improwizuje na podstawie zasady działania.. w sumie wszystkiego, co imituje stół mikserski i efekty do niego podłączane ;-) Widzisz.. te starsze MPCtki czasami miały kilka we/wy przez co łatwiej było wysyłać poszczególne ścieżki na efekty zewnętrzne. Tutaj albo cały track idzie albo robisz pojedyncze ścieżki.
-
- Moderator
Mozesz Kaoss Pada zapiać jako wysylka do swojego DAW i sobie z poziomu DAW'a regulujesz poziom wysylki