Mam mpc 500 pierwszy dzien przekopałem posty ale nie znalazłem odpowiedzi na to pytanie ewentualnie nie zrozumiałem. Mam lexicon alpha póki co mi wystarczał jak podłączyć mpc pod interface ? Chodzi mi o zgranie bitu do dawu zeby ewentualnie dograc bass bo na padach jeszcze nie łapie (chociaż widziałem juz cos tam jak ustawić pady zeby zagrać akordy bądź ustawić skale na padach do basu )
Nie wiem nic jakich kabli użyć i gdzie podpiąć mogli byście poratować jakimś linkiem do allegro co trzeba kupić ? I wogole czy warto przez budżetowy interface zrzucać bity ?
Z góry dzięki za odpowiedz
Jak podłączyć mpc pod interface
- topzielony
- Pad1
Wiem jak sie podłącza kablem usb. chodzi mi o interface czytałem tu na forum ze mozna nie byc bardzo stratnym jeżeli chodzi o jakość pytanie czy przy budżetówce sie to wogole opłaca czy lepiej przez usb
- topzielony
- Pad1
Dziekoweczka za odpowiedz jeszcze zapytam jakim kablem ?
- DonPadzior
- Admin
najlepiej miedzianym - najlepszy stosunek przewodnictwa do ceny.
a tak poważnie to... ty tak serio ?
a tak poważnie to... ty tak serio ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- topzielony
- Pad1
Nie znam się na kablach ale byłem obsiepany wybacz chciałem zapytać o rodzaj mono czy stereo jAck ? Widzę rożne warianty a ze soe nie znam to pytam
-
- Moderator
nie ma czegos takiego jak stereo jack. To świadome [badz nie] wprowadzanie klienta w bład bo ten "stereo: jack to tak naprawdę kabel insertowy Tak wiec kup 2x mono jack na 2x mono jack
- topzielony
- Pad1
ej ale jak kupie 2x jack na 2 x jack i wiadomo out w mpc ma L/R a instrument u mnie w interfejsie ma jedno wejscie tylko to nic nie bedzie przeszkadzac? czy jakas przejsciowke trzeba
- topzielony
- Pad1
Będzie git ? http://allegro.pl/kabel-jack-6-3-stereo ... 38823.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- DonPadzior
- Admin
na upartego to tym kablem możesz wpiąć się w wyjscie słuchawkowe mp i wejscia w interfejsie ale bardziej preferowany byłby kabel z dwoma jackami na obydwu końcach
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- topzielony
- Pad1
rozumiem, natomiast nadal nie wiem czy mam kupic jakas przejsciowke zeby dwa kable w jedno wejscie wpiac
- topzielony
- Pad1
wezcie odpiszcie ;s bo kurde bylem w sklepie i gosciu mi zaproponowal lutowanie kabla sam chyba wiedzial tyle co ja albo i mniej
juz obczailem sobie wszystko od eq po trim mode i inne duperele takze juz cos tam wystukalem nie bede spamowal , tylko potrzebuje wiedziec jak to kurestwo podlaczyc
http://allegro.pl/rozdzielacz-rozgalezn ... 45005.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
bedzie gitara?
juz obczailem sobie wszystko od eq po trim mode i inne duperele takze juz cos tam wystukalem nie bede spamowal , tylko potrzebuje wiedziec jak to kurestwo podlaczyc
http://allegro.pl/rozdzielacz-rozgalezn ... 45005.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
bedzie gitara?
- DonPadzior
- Admin
Jaka przejściówka? Jakie dwa kable w jedno wejscie ?Popatrz na pierwszy link do kabla o który pytałeś, przeczytaj ZE ZROZUMIENIEM moją odpowiedź i pomyśl...
Jedną stronę wpinasz w słuchawki MP a drugą stronę (tą z tymi dwoma końcówkami) wpinasz w interfejs a dokładniej : W DWA WEJŚCIA W INTERFEJSIE.
Jedną stronę wpinasz w słuchawki MP a drugą stronę (tą z tymi dwoma końcówkami) wpinasz w interfejs a dokładniej : W DWA WEJŚCIA W INTERFEJSIE.