Reloop RP4000 M + Behringer Microphono PP400

Paskowe i z napędem bezpośrednim. Wkładki, igły, headshelle i cały ten stuff.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
topzielony
Pad1

Witam mam pytanie czy ten wzmacniacz sie nada? chce zgrywac sample i cos tam podrapac plyty oraz podlaczyc to do mpc 500 mam jeszcze interface audio lexicon alpha
DirtyDrumzStudio
Moderator

Z podrapaniem będzie cięzko bo tylko jakieś baby skrecze zrobisz. Do drapania musialbys miec mikser ale do samego zgrywania sampli sprzecik się nada
Awatar użytkownika
topzielony
Pad1

to gicior i ostatnie pytanie gramofon podlaczam do wejscia in w przedwzmacniaczu a z out'a do mpc'towego in'a tak?
do mpc kupilem 2x6.3 mm jack mono - 2 x rca/chinch
DirtyDrumzStudio
Moderator

Z gramofonu wychodzisz 2x cinch + [przewód na uziemienie] do microphono 2x chinch + przewód uziemiajacy z microphono 2 chinch na 2x duzy jack do mpc
Awatar użytkownika
topzielony
Pad1

Dzięki ... Pozdro
Awatar użytkownika
topzielony
Pad1

Podlaczylem gramofon do mpc wszystko smiga jak nalezy natomiast jak poprawnie skalibrowac przeciwage? ja dokrecilem ja do konca i ustawilem na 1,5 . Mial ktos reloopa? na wkladce mam jedynie napisane reloop nie mam zadnego modelu a w instrukcji jest napisane aby poprawnie skalibrowac trzeba zajrzec do instrukcji wkladki a jej nie mam.. drugie pytanie mam taka mala dzwignie ktora przybliza i oddala igle do plyty jak ona musi byc opuszczona na maksa? (jezeli jest opuszczona na maksa dzwiek jest cichszy i jak probuje jakiegos baby sctrecha zrobic igla sie rusza jakby miala przejsc na inny utwor)
Awatar użytkownika
topzielony
Pad1

dobra znalazlem wkladka to Reloop OM Black (by Ortofon)

ale czegos nie rozumiem

dopuszczalny nacisk igły na płytę: 1,75 - 2,25 g
zalecany nacisk igły na płytę: 4 g

skoro dopuszczalny to 2.25 to jak 4g jest zalecany ? xd to glupota jakas czy ja nie kminie czegos
ODPOWIEDZ