Witam.
Ogólnie uczę się skreczować mam relopa 4000 ale mnie w !@#$%^&* denerwuje, wiec szukam czegoś lepszego, czym się różni Technics SL1200 MK2, od Technics SL-1210 mk2 (czy jest jakaś kolosalna różnica między nimi?). Znalazłem dwie oferty:
http://allegro.pl/gramofon-technics-sl1 ... 55874.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
http://allegro.pl/piekny-technics-sl-12 ... ml#thumb/5" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Pytanie brzmi, można brać któregoś?
Jeszcze jedna sprawa odnośnie reloopa: jeśli w momencie ruszania płytą nie rusza ona dynamicznie (w większości działa) to wina napędu zbyt dużego nacisku igły czy taki on już jest. Mój cross w vestax PMC-07Pro strasznie piszczy idzie to czymś nasmarować czy wymiana, cisza jes przy zamykaniu kanałów wiec nie wiem.
Dzięki za odpowiedzi
PS. szukałem ale nie znalazłem żadnego forum, stron, blogów czegokolwiek, gdzie można pogadać w dużej mierze o skreczu ma ktoś jakieś namiary?.
wybór technicsa SL1200-1210
-
- Moderator
Facebook: TURNTABLISM / SCRATCH / DJ'S / PL
- DonPadzior
- Admin
didżejem nie jezdem ale jakieś 15 lat temu miałem reloopy rp1000 i znam osoby które nie miały większych problemów żeby na nich kosić takie sety że do dzisiaj miło posłuchać
4000 i 1200 mają praktycznie ten sam moment obrotowy (1.5kg o ile dobrze pamiętam - wyguglaj sobie) więc jeżeli o ciąg chodzi to aż tak wielkiej przepaści między nimi. stara dobra metoda to wsadzić sobie kawałek papierka albo naklejkę w otwór płyty i dopiero wtedy ją nakładać na talerz...
4000 i 1200 mają praktycznie ten sam moment obrotowy (1.5kg o ile dobrze pamiętam - wyguglaj sobie) więc jeżeli o ciąg chodzi to aż tak wielkiej przepaści między nimi. stara dobra metoda to wsadzić sobie kawałek papierka albo naklejkę w otwór płyty i dopiero wtedy ją nakładać na talerz...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Padawan
ok z ta naklejka spróbuje Co do zmiany gramofonu jestem przekonany bo typ co mi go pocztą wysłał tak sapakował sprzęt że trakcie przesyłki pękł plastik od obciążenia, działa jako tako ale ciągle się rozregulowuje muszę dokręcac przekręcać, męczę się od roku i chcę przestać.
-
- Moderator
dołacz do grupy ktora ci podałem na fb tam jest chłop co ci naprawi ten gramofon.