Domowe Studio Nagraniowe

Pozostały sprzęt przydatny w studio - mikrofony, harfy, gitary, kable, panele akustyczne, wzmacniacze, etc.
ODPOWIEDZ
Bialy92
Padawan

Witam

Szukam porady co do sprzętu w studio . Chciałbym sie dowiedzieć jak się łączy np : Konsolety Odsłuchowe razem z intefejsem itp , na tą chwile posiadam małe odsłuchy i interfejs Focusrite Scarlett Solo , lecz odsłuch odbywa się tylko na podłączonych słuchawkach do niego gdyż , żeby odsłuchiwać na moniotrach to musze biegać za głośnik i go pokrętłem zgłaśniać . Chce sie dowiedzieć jak to robią w większych studiach że wszystko mają właśnie na tych ( konsoletach odsłuchowych ) np : wokalista nagrywa wokal na podkładzie , i w tedy jest wszystko na słuchawkach i przy zakończeniu nagrywania wokalu , od razu słuchają nagranej próbki na monitorach . Jak to ze sobą połączyć ? może ja mam po prostu zły interfejs ? bo mam pokrętło połączone razem ze słuchawkami , wymiana na większy model 2i2 pomoże ?
Bialy92
Padawan

fajnie forum z tego co widzę , pozdro
DirtyDrumzStudio
Moderator

Noooo takie ze userzy zakladajacy 2x ten sam temat moga dostac bana :)
Bialy92
Padawan

to samo ?? hhahahaah ( okej podobne ale nie to samo ) nara
DirtyDrumzStudio
Moderator

Bialy92 pisze:Witam

Szukam porady co do sprzętu w studio . Chciałbym sie dowiedzieć jak się łączy np : Konsolety Odsłuchowe razem z intefejsem itp
Chyba chodzi ci o miksery studyjne a nie o konsolety odsłuchowe. Umnie wygląda to tak że mając Tascama M308 łączę wyjscia z grup do wejsc w interfejsie [Focusrite Clarett 8 Pre].

W mikserze softowym od Focusa sobie ustawiam odrebny mix dla kazdej pary sluchawek [dla nagrywajacego i realizatora czyli mnie]. Póki co nagrywanie wokali odbywa sie co prawda umnie w rezyserce ale monitory wylaczam za pomoca apki w telefonie ktora odpowiada za kontole miksera Focusrite Control tak że slysze w sluchawkach wokal nagrywajacego i on rowniez sie slyszy. A rozwiazan w studiach jest masa i kazde studio inaczej rozwiazuje problem odsłuchów [tzw. Direct Monitoring]
ODPOWIEDZ