FL 10 + MPD226 + FPC

Dział poświęcony jednemu z najpopularniejszych DAWów.
Post Reply
poprostuadamm
Padawan

Witam jakoż iż jest to mój pierwszy post to chciał bym się przywitać / Siema
Możliwe także że umieściłem wątek w złym miejscu, wybaczcie .

Do setna sprawy, korzystam z FPC + MPD226(niestety MPD mam podłączone jedynie poprzez USB brak jakich kol wiek innych urządzeń) po wciśnięciu klawisza REC + PLAY zaczyna się standardowe odliczanie, beng lecę z moją perkusją (stopa +werbel) stop-REC, sprawdzam pasuje w miarę równo, odpalam po raz kolejny chcąc dodać kolejne brzmienia dajmy na to hi-hat, w tym momencie hi-hat zastępuje mi werbel.
Czy da się to jakoś rozwiązać ? Tak aby dogrywać kolejne dźwięki do "loop'a" ?
soundsample
Pad1

Nie jestem pewien ale możliwe, że musisz dogrywać kolejne dźwięki na osobnych ścieżkach. Hi-hat-1, werbel-2 itd.
ZakurzonyRap
poprostuadamm
Padawan

Lecąc tym tropem, zapisuje daną pętle wrzucam na paternie pierwszym, daje kolejne patern nr2 - odtwarzając owego loop'a słyszę daną pętlę odpalam REC aby zarejestrować hi-hat - tracę dźwięk z pierwszego paternu po próbie dogrania, bądź co bądź nie nadpisuje/zastępuje niczego z paternu nr1 ale nie słyszę po prostu swojej pętli, nie działo niestety to tak samo jak w abeltonie ...

Podbijam temat .
pietruh
Pad12

Sto lat nie używałem FL, ale poszukałem pod overwrite i:
Blend recorded notes (Ctrl+B) - When switched on, the notes you record will blend with any already existing ones, otherwise recorded notes will overwrite the old ones.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
poprostuadamm
Padawan

pietruh wrote:Sto lat nie używałem FL, ale poszukałem pod overwrite i:
Blend recorded notes (Ctrl+B) - When switched on, the notes you record will blend with any already existing ones, otherwise recorded notes will overwrite the old ones.
Masz to ! Wielkie dzięki bo szczerze mówiąc zwlekało mi to sen z powiek .. :V :V
Kamis
Padawan

Nie wiedziałem, że tak się da, to mi wiele wyjaśnia i pomaga :D
Nic się nie stało, Ziemia się da­lej kręci. umowa kupna sprzedaży samochodu - zapraszam.
Post Reply