Problem z softem?

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
pikselprojekt
Padawan

Zakupiłem (jak się okazało) niesprawne mpc1000. Dałem elektronikowi by naprawil (wytarte ścieżki na płytce - poprzedni wlasciciel musiał naprawiać switche lecz bardzo nieumiejętnie). Lecz to nie wszystko po wygraniu oprogramowania od akaia czy jjos niestety ale zamiast "Program01" wyswietla się napis "Qrogram01" i nie działaja przyciski track w górę i w dol. Elektronik powiedział że to nie wina podzespołów... Jak naprawić owa usterkę?
NeckUno1
Padawan

Wrzuć jakieś zdjęcia tej płytki przycisków funkcyjnych od strony ścieżek to się oceni.Co to za elektronik, jakiś serwisant czy tylko mówi że jest elektronikiem? Szczerze mówiąc to takie rozwiązywanie problemów na odległość to jak wróżenie z fusów. Gdzie mieszkasz? Jak chcesz to podeślij do mnie ten sprzęt, już kilka sztuk MPC naprawiłem.
pikselprojekt
Padawan

Dziękuję wielce za szczere chęci pomocy ale jak nie sam to zdecydowałem oddać do profesjonalnego serwisu w Warszawie. Elektronikiem od 40 lat jest mój tata i powiedział że przy wymianie switchy złą dużą lutownicą pozrywał poprzedni właściciel ścieżki. Naprawił usterkę i powiedział że wina nie leży już po stronie tej płytki. A logicznie myśląc po wygraniu softu czy to jjos czy zwykłego i resecie nie powinno być takiego problemu jak "Qrogram01"! Czy raz działających raz nie przycisków "track".
ODPOWIEDZ