Pytanie kieruje do posiadaczy Focusrite Scarlett 2i2.
Czy direct monitoring jednego wejścia (Np. L) jest słyszalny na słuchawkach w obu kanałach? Mój posiadany teraz behringer ma przełącznik mono-stereo, który pozwala na zmianę odsłuchu z jednego na dwa kanały. Zastanawiam się jak to będzie działać w tym 2i2[emoji848]
Kolejne pytanie, opłaca się dopłacić do 2i4 żeby mieć wspomnianą wyżej opcje i potencjometr playback-Input?
Do tej pory pracowałem tylko z taką opcja stąd moje, może trywialne pytania, z góry dzięki
Direct monitoring Focusrite Scarlett 2i2
-
- Moderator
Co prawda działam na Focusrite Clarett ale ze scarletkami tez miałem do czynienia.W mikserze softowym możesz sobie ustawić że np. wejscie L jest mono i wtedy masz dzwiek w obu słuchawkach. Możesz tez ustawić ze np wejście 1-2 jest stereo wtedy na sluchawki dostaniesz sygnał stereo [wejście 1 jako lewy i wejście 2 jako prawy]. Natomiast czy opłaca się kupować większą wersję to ciężko powiedzieć. Jeśli potrzebujesz direct monitoringu bo powiedzmy nagrywasz wokale to owszem może być to warte rozważenia.
- AdeRbeats
- Pad2
Chodzi tu głównie o wokaleDirtyDrumzStudio pisze:Co prawda działam na Focusrite Clarett ale ze scarletkami tez miałem do czynienia.W mikserze softowym możesz sobie ustawić że np. wejscie L jest mono i wtedy masz dzwiek w obu słuchawkach. Możesz tez ustawić ze np wejście 1-2 jest stereo wtedy na sluchawki dostaniesz sygnał stereo [wejście 1 jako lewy i wejście 2 jako prawy]. Natomiast czy opłaca się kupować większą wersję to ciężko powiedzieć. Jeśli potrzebujesz direct monitoringu bo powiedzmy nagrywasz wokale to owszem może być to warte rozważenia.
-
- Moderator
To odpowiedź jest wiadoma w takim razie