Mpc Studio przekroczona liczba instalacji

Czyli wszystko co do MPC, a nie pasuje do powyższych działów lub pasuje do kilku na raz.
ODPOWIEDZ
soundsample
Pad1

Siema. Otóż, kupiłem używaną Mpc, zainstalowałem raz, wszystko git. Padł mi Win więc format itd.. No i klops. Przekroczyłem liczbę możliwych instalacji (chyba 4).. No i co teraz? Mpc jest już bezużyteczna? Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?
ZakurzonyRap
Awatar użytkownika
kazmisz
Pad3

Siemanko przyjacielu :), napisz do supportu akai i odblokują Ci maszynę.
Pozdrawiam Cie
soundsample
Pad1

Już to zrobiłem. W odpowiedzi wysłali mi link do filmiku na którym jest jedynie jak zarejestrować Mpc. I tyle...
ZakurzonyRap
DirtyDrumzStudio
Moderator

soundsample pisze:Już to zrobiłem. W odpowiedzi wysłali mi link do filmiku na którym jest jedynie jak zarejestrować Mpc. I tyle...
Pewnie cię, źle zrozumieli. Napisz jeszcze raz mejla z wysłanym screenshotami
soundsample
Pad1

Napisałem raz jeszcze, opisalem wszystko tak jak powinienem i nic. Nie chcę wyrokować ale Akai chyba nie bardzo dba o ludzi którzy bazują na Ich sprzęcie.. Wkurza mnie to całe rejestrowanie czegokolwiek, upgrad'y itd. Czy życie nie było prostsze gdy kupileś stacjonarną maszynę i potrzebowałeś jedynie zasilania czyli mówiąc najprościej prądu?? Raz na jakiś czas wymieniłeś to lub owo ale nikt, nigdy Cię nie ograniczał jakąś dopuszczalną liczbą rejestracji... (?) Co za czasy.. Dlatego właśnie błogosławie i wychwalam proces produkcji w starym stylu. Beat maszyna, gramofon i sporo wolnego czasu, który teraz zżera Nam szukanie sterowników, instalacja i jakieś rejestrowanie.. Oldschool i !@#$%^&*! Pozdrawiam :-)
ZakurzonyRap
Awatar użytkownika
kazmisz
Pad3

Spokojnie przyjacielu, zaraz Cię odblokują i będziesz się mógł cieszyć maszyną :), osobiście dobrze wspominam support akai, pomogli mi w ciągu bodajże 24-48h :), moim zdaniem fajnie że można teraz praktycznie wszystko zrobić w kompie i można robić muzyke po kosztach, a robić muzę można też na oldschoolu ale jednak cenowo może wyjść to wszystko sporo drożej, także myślę że błogosławieństwem w tych czasach są te wszystkie fajne zabawki podłączane do kompa :)
Pozdrawiam przyjacielu, zostań z Bogiem :)
soundsample
Pad1

Amen kazmisz. :) Martwi mnie to że pisałem do Nich jakieś dwa dni temu i JESZCZE nic.. I martwi mnie, że mnie poprostu olali..
ZakurzonyRap
Awatar użytkownika
moskwa96
Pad4

Pewnie odblokuja ci jak mówi Kazmisz albo napisz im jeszcze raz prostym językiem o co ci chodzi. Tez to przerabiałem z supportem AKAI i poszło gładko.

Lepsze jaja sa z wersja MPC Software 2 , bo tam zastosowali zabezpieczenie przez gowniany ilock. Który po prostu sie nie chce zainstalować na moim kompie. AKAI umywa ręce bo nie sa producentem , producent ma w dupie. Wysłali mnie cholerne zabojady na drzewo i koniec. Nie uruchomisz softu. Dodatkowo aktywacją klucza na kompie który sie zepsuje lub wymieniasz w nim jakaś ważna cześć powoduje utratę tego klucza. Bardzo niefajne rozwiazanie.
soundsample
Pad1

Przecież to Mpc miało być super super i nie duże i przenośne i dupa blada.. Szkoda gadać. Ja już teraz się zastanawiam co z tym zrobić.. sprzedać? oddać? wyrzucić? Bo już prawdę mówiąc tracę nadzieje że coś z tym zrobią. Napisałem raz jeszcze, dokładnie wytłumaczyłem i dalej nic.
ZakurzonyRap
soundsample
Pad1

A do tego 2.0 nawet jak będę miał sprawne Mpc, się nie-do-ty-kaaaaaaam...!
ZakurzonyRap
soundsample
Pad1

Support Akai odesłał mnie do iLok.. Ja nie mam możliwości kasacji lub przeniesienia autoryzacji.. Chce ktoś tanio kupić Mpc Studio? :D
ZakurzonyRap
Awatar użytkownika
moskwa96
Pad4

Odezwij sie do mnie na PW.
ODPOWIEDZ