Święta oraz wasze plany na rok 2018

czyli pierdzioszenie o szopenie
Post Reply
DirtyDrumzStudio
Moderator

I jak tam przygotowania na święta? Macie jakieś przeczucie co dostaniecie pod choinkę? A jak z waszymi planami na 2018? Ktoś z forumowiczów szykuje jakiś materiał?
djfunnynut
Pad4

Przygotowania...staram się nie przeszkadzać.Pod choinką płyta winylowa Jareckiego :-)
Plany na 2018 ? Może uda mi się spełnić małe marzenie.Zorganizowac koncert hh w moim mieście.
kazmisz
Pad3

Siemanko, ja podobnie jak kolega djfunnynut staram się nie przeszkadzać :D, jeśli chodzi o prezent to nie liczę na nic mocnego, ale na Mikołajki dostałem rózge :D. Z czasem jak zacząłem się bawić muzyka, to coraz bardziej lubię szybsze rytmy ok 120bpm i ciekawe dźwięki syntezatorow , hip hop trochę mnie znudził i zmeczyl jeśli już to bardziej lubię coś pozytywnego, najbardziej chyba zmeczylo mnie te narzekania raperów na wszystko :D no i planuje właśnie materiał mam nadzieję że w 2018 się uda coś wypuścić, chcę żeby był pozytywny vibe i chce żeby był w klimacie Chrześcijańskim po tym jak poznałem Jezusa Chrystusa to chciałbym przekazać Tą Bożą naukę dalej. No i teraz życzę wszystkim tutaj zgromadzonym zdrowych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia naszego Zbawiciela Jezusa Chrystusa, Świąt otoczonych miłością i pokojem do bliźniego oraz otoczonych świetną inspirującą muzyką, oraz aby zainspirowała ta muzyka wszystkich do tworzenia jeszcze bardziej inspirującej muzyki i zostańcie z Bogiem :)
LuK4sz
Pad1

U mnie też z górki, bo ograniczam się jedynie do transportacji zakupów do domu, a zaoszczędzony czas przeznaczony na rozkmine Pro Tools'a :-P (świetny mikser!) Plany to jakaś EP, ale w pierwszej kolejności zakup NS10 Yamaszek, na których miałem okazje odsłuchiwać materiał i ten środek....:) Być może wymiana mpc1000 na s1000 (dynamika, high endy, etc...) swietne brzmienie 90s. Aby zajawka była i tego Wam życze w nadchodzącym roku. Zdrowie!
DirtyDrumzStudio
Moderator

LuK4sz wrote:Plany to jakaś EP, ale w pierwszej kolejności zakup NS10 Yamaszek, na których miałem okazje odsłuchiwać materiał i ten środek
Słuszny wybór! Tak samo z s1000, dla mnie to najlepiej brzmiący sampler że stajni Akai. Dużo lepszy filtr w moim mniemaniu od tego z s950/900.
aisbeatz
Pad5

Odnośnie planów na 2018 to chciałbym robić więcej bitów, zagrać gdzieś jakiś set (o ile uzbieram trochę rzeczy i będę chciał je pokazać) no i standardowo, rozwijać się zarówno pod względem stylu jak i jakości miksów. Fajnie byłoby też nabyć SP404 ale poza tym to nie mam jakiś specjalnych planów zakupowych. Korzystając z okazji, życzę wszystkim szczęśliwego Nowego Roku!
https://soundcloud.com/adam-stasi-ski-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
DirtyDrumzStudio
Moderator

Co do planów "muzycznych" to kończę materiał ze swoją ekipą pod roboczą nazwą "PROPATUS" który ukaże się w okolicach marca / kwietnia a w połowie roku pojawi się klip promujący moje studio na którym będzie beat autorstwa pewnego znanego pana z Polskiej sceny boom bapowej oraz skrecze DJ którym się jaram od dobrych 10 lat a wszystko to zmiksowane i zmasterowane w moich skromnych prograch :D

Pod choinkę dostałem 3 woski:

- Funkdoobiest - Brotha Doobie
- A-F-R-O & Marco Polo - AFRO-POLO
- Square One - Walk Of life

Kto zna to wie że dobre nuty ;)

Natomiast jeśli chodzi o plany "sprzętowe" to mam w planach kupić sobie:

- przetwornik na ADAT aby rozszerzyc studio o kolejne 8 wejść i wyjść
- Warm Audio EQP-WA
- Looptrooter Sa2rate
- i prawdopodobnie trafi do mnie Akai s900

Kończąć życzę wam wszystkich spełnienia waszych planów oraz marzeń i przedewszystkim dalszego rozwoju ! PEACE YO !
kolor9
Pad1

Natomiast jeśli chodzi o plany "sprzętowe" to mam w planach kupić sobie:
(...)
- Looptrooter Sa2rate
Polecam, kupiłem zadbaną używkę (mkI) w 2k17 i jestem bardzo zadowolony (używam przede wszystkim do synthów)

Pod choinę dostałem 3xCD Leszka Możdżera (aka Lesława Molvera) i 2xLP Youandewan'a "There is no right time" Zadowolony... (Jurek Mordel)

Plany na ten roczek mam następujące:

- czytać więcej książek
- nie skupiać się na niepotrzebnych rzeczach
- nie kupować/sprzedawać żadnego sprzętu (patrz poprzedni punkt)
- wydanie mojej zeszłorocznej EPki "Naive Dreams" na kasetce
- miks, master i wydanie (również na kasetce) nowej epki o roboczym tytule "mc909love"
- zebranie sił na nowy materiał/porządne demo kilkunastu utworów i postaranie się wreszcie o debiut z prawdziwego zdarzenia przed 30stką (a czasu coraz mniej);)

Szczęśliwego!
Post Reply