Wkładka do samplowania

Paskowe i z napędem bezpośrednim. Wkładki, igły, headshelle i cały ten stuff.
ODPOWIEDZ
soundsample
Pad1

Siema. Poszukuję dobrej, nowej wkładki do samplowania i.. tylko samplowania. Chodzi mi głównie o jakość dźwięku. Wiem, że do scratch'u Shure M44-7 itd.. Ale nie wiem jaką wkładkę zapodać do sampli.. Cenowo? Ok 300zł z hakiem. Proste, że są systemy i za 1000zł i super jakość itd. ale szukam czegoś tańszego co zapewni dobrą jakość dźwięku. Macie jakieś sprawdzone sklepy internetowe? Jakieś testowane modele wkładek, które możecie polecić z czystym sumieniem?
ZakurzonyRap
soundsample
Pad1

Nikt nie pomoże? Nikt nie używa gramofonu..? Wyczaiłem Ortofona 2M Red, podobno ma dobre brzmienie. Ktoś zna, używa bądź używał?
ZakurzonyRap
Awatar użytkownika
CarolYo
Pad4

Ile igieł tylu zwolenników. Szukaj igieł o szlifie eliptycznym.
MPC takes me to outher SPACE!!
https://soundcloud.com/carolyo" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
soundsample
Pad1

CarolYo pisze:Ile igieł tylu zwolenników. Szukaj igieł o szlifie eliptycznym.
Tyle wiem.. :D
ZakurzonyRap
Earthman
Pad1

może shure whitelabel albo albo concorde gold / concorde dj mk2
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

Shure Whitelabel :)

powinno odpowiadać tylko że z większym lekkim hakiem powyżej 300 :)
DirtyDrumzStudio
Moderator

Shure Whitelabel lub wkładki Grado
soundsample
Pad1

Ryba pisze:Shure Whitelabel :)

powinno odpowiadać tylko że z większym lekkim hakiem powyżej 300 :)
Co do ceny Whlb, to dość jebutny ten hak haha :D Ale idąc dalej za podpowiedzią DDS, znalazłem coś co cenowo przebija chyba wszystko.. https://www.q21.pl/grado-epoch.html Swoją drogą to nie znam tej firmy, jak dla mnie to nowość, ale jak zobaczyłem pierwszą lepszą cenę to nie mogłem się powstrzymać :D
ZakurzonyRap
soundsample
Pad1

Odkopuje i poszukuje dalej. OM 5E lub OM 10E od Ortofona.. Ktoś ma? Używał? Ma eliptyczny szlif więc do sampla jak znalazł i jest dość tania, tylko czy nie zbyt tania. Czy to jakis badziew czy można śmiało zakupić. Kto miał styczność z tą wkładką, dawać znać mi tu raz dwa! :D Jest jeszcze Concorde Gold, też eliptyczny szlif, deko droższa ale myślę, że może lepsza, co sądzicie?
ZakurzonyRap
DirtyDrumzStudio
Moderator

OM 5E używałem przez ostatnie 2 miesiące. Zwykła wkładka, bez wodotrysków. Nadaje sie do samplowania.
soundsample
Pad1

Czyli bez rewelacji.. Tak myślałem. Zamykam temat.
ZakurzonyRap
ODPOWIEDZ