Witam Was wszystkich.
Mam pytanie odnośnie do mpc 2500. Czy istnieje możliwość połączenia sampla, który przykładowo znajduje się w banku A z tym samym samplem z banku B ale z frequency na poziomie 0-20 (dokładniej chodzi o to,żeby nałożyły się na siebie) ?
Jestem szczęśliwym posiadaczem bitmaszyny od miesiąca i dopiero zaczynam przygodę z muzyką ,zatem za jakiekolwiek informację co do w/w pytania będę bardzo wdzięczny
Pozdrawiam.
Łączenie sampli.
-
- Moderator
Możesz połączyc sample wchodzac w Program i w miejscu gdzie przypisujesz sampel do danego pada mozesz przypisac kilka sampli w obrębie 1 Pada. Niestety nie mozesz ustawic roznie filtra dla każdego z sampli przypisanego do 1 Pada tylko na wszystkie
-
- Moderator
Raczej wątpię aby to na 2000xl było wykonalne. Pokaż filmik to ci powiem czy jest to do zrobienia.
- DonPadzior
- Admin
jjos - funkcja nazywa się simult pad - i polega na layerowaniu padów z tym że każdy ma swoją głośność, odcięcie filtra, obwiednie, lfo itd..
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
-
- Moderator
Po raz kolejny mnie zaskoczyłes jesli chodzi o JJ OS. Dzięki, nie miałem pojęcia o tej funkcji.totepady pisze:jjos - funkcja nazywa się simult pad - i polega na layerowaniu padów z tym że każdy ma swoją głośność, odcięcie filtra, obwiednie, lfo itd..
Uprzedzając totepady zrobiłem mały research i tak to wygląda krok po kroku:
http://www7a.biglobe.ne.jp/~mpc1000/os2xl/gpe_mute3.htm" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Padawan
I cyk, bardzo proszę film:
" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Od 4:02
(ogólnie polecam zapoznać się z jego kanałem bo robi na prawdę świetne podkłady)
"Simult pad" ! Dokładnie tak to się nazywa jak napisał totepady! Czyli jednak jest możliwość
Dzięki DirtyDrumzStudio za wrzucenie instrukcji. Wygląda trochę przerażająco dla początkującego,więc będzie trzeba pewnie pokombinować trochę.
" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Od 4:02
(ogólnie polecam zapoznać się z jego kanałem bo robi na prawdę świetne podkłady)
"Simult pad" ! Dokładnie tak to się nazywa jak napisał totepady! Czyli jednak jest możliwość
Dzięki DirtyDrumzStudio za wrzucenie instrukcji. Wygląda trochę przerażająco dla początkującego,więc będzie trzeba pewnie pokombinować trochę.