Nagrywanie w czasie rzeczywistym.

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
YourHomieBro
Padawan

Witam wszystkich.

W jaki sposób dogrywać jakieś partie instrumentalne do sekwencji w czasie rzeczywistym?
Jest w ogóle taka możliwość?
Chciałbym dograć linię basową za pomocą jakiegoś syntezatora prosto pod grającą sekwencję perkusyjną.

Proszę o pomoc, bawię się na MPC 1000.

Pozdrawiam.
DirtyDrumzStudio
Moderator

YourHomieBro pisze:Witam wszystkich.

W jaki sposób dogrywać jakieś partie instrumentalne do sekwencji w czasie rzeczywistym?
Jest w ogóle taka możliwość?
Chciałbym dograć linię basową za pomocą jakiegoś syntezatora prosto pod grającą sekwencję perkusyjną.

Proszę o pomoc, bawię się na MPC 1000.

Pozdrawiam.
Albo dogrywasz do zgranego beatu syntezator albo podpinasz synth pod MIDI IN a wyjscie MIDI OUT z mpc wpinasz do MIDI IN w syntezatorze i wtedy dogrywasz syntezator jako slad midi w mpc
YourHomieBro
Padawan

Czyli nie mogę nagrać czegoś przez wejście record (syntezatora, czegoś z mikrofonu) wciskając po prostu rec w czasie odtwarzania sekwencji tak jak ma się to do dogrywania czegokolwiek z padów?
Nie wiem czy wyrażam się jasno, ale chyba wiadomo o co chodzi.
Przem
Pad1

nie potrafię odpowiedzieć czy i w jakiej wersji softu (jj czy stock) ale na bank w mpc1000 (2500 również, nie wiem jak z 500) możesz dogrywać ścieżkę audio podczas odtwarzania sekwencji. w starszych maszynkach (niestety) nie ma takiej opcji.
Przem
Pad1

pomijając fakt, że wpisując Twoje zapytanie na "jutube" masz dziesiątki jak nie setki filmików jak to zrobić -step by step for dumbs-
ODPOWIEDZ