Poszukuję producenta !! Wschodnia Grań Rapu

Szukasz producenta lub wokalisty? Pokaż swoje projekty i nawiąż współpracę. Potrzebujesz skreczy? Poproś o nie w tym dziale.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
McBabcia
Padawan

Witam, otoż jak powyżej poszukuję człowieka który składałby traki w całość (mix, master, aranż ), możliwa zdalna współpraca, Nagrywamy we własnym studiu, wszystko odbywałoby sie droga mailową, Szukam osoby kreatywnej, szczerej, odpowiedzialnej.
Po więcej informacji i kontakt pisać na wiadomość prywatną.
Probki naszej tworczości można znalezć pod tym linkiem:
https://soundcloud.com/kuba-antoniuk" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow.
Awatar użytkownika
LuK4sz
Pad1

Nie chcę być wścibski, ale o ile mastering warto oddać w studyjne ucho to miksowanie już mija się z celem, bo utwór straci na charakterze, który Ty sam wypracowałeś od samego początku. W aranżacji podobnie, bo jaka to frajda jak ktoś ułoży za Ciebie sekwencje? tym bardziej, że masz bardzo dobrą do tego MPC 2000XL. Nagrania referencyjne pomagają bardzooooo!
Awatar użytkownika
McBabcia
Padawan

Chodzi mi głównie o robienie mixu zeby robił to ktoś kto umie to zrobic dobrze od strony technicznej, do tej pory robiłem to sam ale fajnie bylo by popracować z kimś przy kim można sie czegos nauczyć, bity to oddzielny temat.
DirtyDrumzStudio
Moderator

LuK4sz pisze:Nie chcę być wścibski, ale o ile mastering warto oddać w studyjne ucho to miksowanie już mija się z celem, bo utwór straci na charakterze, który Ty sam wypracowałeś od samego początku.
Całkowicie się z tym nie zgadzam bo jak wezmniesz np. Plyty Gangstarr, O.S.T.R czy kogokolwiek kto wydaje płyty na legalu to masz sztywny podział na:

- realizatora który nagryw cały materiał
- realizatora który miksuje
- Masteringowca

Rzadko kiedy producent sam miksuje swoje produkcje i po to wlasnie go oddaje do realizatora aby tem mógł dać świezy powiew do produkcji. Jesli proukcje po jego zabiegach traca na charakterze to znak ze słaby realizator z niego.

Natomiast autorowi tekstu mogę poradzić aby ćwiczył samemu z pomocą takich stron jak musoneo, zakamarki audio czy nawet live act. A jesli brak ci zapału to wejdz na grupe na fb: Miks/Mastering/Akustyka/SoundDesign i napewno tam kogos znajdziesz ;)
Awatar użytkownika
LuK4sz
Pad1

Pomijając już system pracy większych wytwórni muzycznych gdzie siłą rzeczy otoczony jesteś przez zawodowców z określonymi zadaniami, na amatorskim podwórku to raczej indywidualne aspiracje, wiedza i środki decydują na ile jesteś w stanie sam dopieścić materiał. Podsłuchując producentów niszowych dźwięków jak np. downtempo, ambient czy nu breaks utwierdzam się tylko w przekonaniu, że nie ma sensu oddawać nagrań do miksu w czyjeś łapy, gdyż brzmią tak jak powinny brzmieć - profesjonalnie. Trzeba jednak siedzieć w temacie żeby to ogarnąć i dlatego polecam zaglądać na strony, które zapodałeś wyżej.
Awatar użytkownika
McBabcia
Padawan

Tak też uczynię. ;)
ODPOWIEDZ