Witam,
Mam problem i proszę o pomoc w rozwiązaniu go.
Mianowicie chodzi o przyciski. Na początku eksploatowania kontrolera wszystko było ok. Przyciski mam skonfigurowane, tak jak należy. Jest jednak problem z jednym - PAD 12. Kiedy go naciskam program MPC Essentials wyświetla mi go jako PAD 8. Dodam, że PAD 8 również wyświetla jako PAD 8. Więc tak jakby dwa są przypisane do jednego.
Jak to naprawić ?
MPD 218 - dwa przyciski należą do jednego.. ??
-
- Moderator
Sprawdz w instrukcji obsługi jak się robi "factory reset"
- MadBullBeats
- Pad6
W softwerze który dostałeś od Akai zresetuj ustawienia do default, mi tak pomagało na mpd18
- MadBullBeats
- Pad6
Stary załamujesz mnie ,przeglądałem yt i jest tam pare tutoriali dla początkujących ,powinieneś je obejrzeć ,ciężko będzie mi to opisać tutaj bo ja mam starszy kontroler mpd18 ale wraz z zakupem kontrolera dostałem edytor który zainstalowałem ,w nim ustawiłem sobie właśnie te ustawienia ,kliknąłem na default program a następnie save settings i to tyle większej magii w tym nie ma
-
- Padawan
Jak już coś to Stara, nie Stary Po drugie oglądałam na yt wiele tutoriali, ale poza podstawowymi ustawieniami, które nic nie zmieniają, nie da się znaleźć nic pożytecznego. Myślałam, że po to jest takie forum, żeby pomagać m.in. ludziom, którzy dopiero zaczynają, a jak wiadomo początki zawsze są trudne. Jak dla mnie to na razie magia, tak jak dla każdego początkującego, przypuszczam, że również dawno temu dla Ciebie Zapomniał wół jak cielęciem był ?
- MadBullBeats
- Pad6
Masz instagrama ,nagraj filmik i wstaw tam to zobacze o co chodzi bo tak to ciężko skumać