Siema mam pytanie, już od dłuższego czasu czytam to forum oraz oglądam różne tutoriale na YT i nie mogę rozkminić jakim kablem podłączyć moje MPC 500 do komputera, aby zrzucić pierwsze próbki sampli i brzmień na MPC. Wiadomo że jest to kabel USB, ale z tyłu MPC 500 jest jeszcze takie stare wejście jak do dawnych drukarek i z za cholere nie wiem jak ono się nazywa. Wpisywałem w google frazy typu stare wejście usb itp. na allegro to samo i nic nie mogłem znaleźć.
I tu moje pytanie jaki dokładnie kabel łączy MPC z PC , co to jest za końcówka USB ?
I byłby mega wdzięczny za ewentualne wklejenie linka z allegro gdzie mógłbym zakupić taki kabel
Z góry dzieki
Kabel USB, podłączenie MPC 500 do PC,stara wtyczka USB
-
- Padawan
Siemano, styczności z MPC 500 nie miałem ale domyślam się że chodzi o ten kabelek: https://allegro.pl/oferta/przewod-kabel ... 5438226945" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
U mnie w MPD32 on działa jako zasilanie i zarówno kabel midi. Tylko nie wiem czy da się jakoś przez to zgrywać sample bezpośrednio.
U mnie w MPD32 on działa jako zasilanie i zarówno kabel midi. Tylko nie wiem czy da się jakoś przez to zgrywać sample bezpośrednio.
- MadBullBeats
- Pad6
Kup sobie lepiej cf card reader i wtedy wrzucaj foldery w 16wav bezposrednio na karte ,wogole nie czaje tego jak potem zgrasz juz gotowy bit do komputera bez audio interfejsu ?
-
- Padawan
Ok kumam, karte cf mam, zakupie reader.MadBullBeats pisze:Kup sobie lepiej cf card reader i wtedy wrzucaj foldery w 16wav bezposrednio na karte ,wogole nie czaje tego jak potem zgrasz juz gotowy bit do komputera bez audio interfejsu ?
Mam jeszcze pytanie czym jest 16wav ? Czy jest to format pliku muzycznego ?
I nie rozumiem jeszcze czym jest audio interfejs. Czytałem już że MIDI jest systemem służącym do przekazywania informacji pomiędzy instrumentami a np PC, ale nie kumam jeszcze czym jest audio interfejs ?
Z góry dzieki za rozjaśnienie zagadnień
- MadBullBeats
- Pad6
Mpc pincer czyta pliki muzyczne w formacie 16wav ,wez sie pobaw narazie ,skombinuj kabel 2x maly czincz do wejscia w telefonie,pusc sobie jakis sampel przez telefon do mpc ,zarejestruj to i pobaw sie w ciachanie na 12 padach,zobaczysz krok po kroku jak sie robi kawalek w mpc metoda prob i bledow i moze szybko skumasz ocb ,a jak nie to czytaj manuale lub ogladaj filmiki na yt ,nawet na angielskojezycznych idzie dojsc podstaw,zreszta wszystkie mpc dzialaja podobnie