Siema, od 5 dni jestem szczęśliwym posiadaczem MPC 500. Zawsze podobały mi się klasyczne bity tylko, że nigdy nie miałem okazji poznać nikogo z taką zajawką, zawsze malowałem graffiti. Jakieś dwa tygodnie temu po przeczytaniu biografii OSTR a połączyły mi się jakieś styki i zrozumiałem co to jest MPC i jak to działa. Od razu pomyślałem, że chce mieć swoją mpc tke i wciągnęła mnie ta zajawka. Z tydzień temu wyhaczyłem dobrą ofertę na MPC 500 na OLX i zakupiłem ją.
Od kilku dni karam manuala. którego mam po polsku oraz oglądam tutoriale na youtube, ale jak na razie moja wiedza jest mizerna. Nie rozumiem jeszcze czym jest sekwencja do czego służą owe programy, jak pociąć sampla, czy z czego dokładnie składa się bit.
Pomyślałem, że moją naukę bardzo przyspieszyły by korki u kogoś kto już ogarnia MPC 500 i ma doświadczenie i tu moje pytanie, czy jest ktoś może z Gdańska kto mógłby mi odpłatnie udzielić korków z robienia bitów gdyby ktoś przekazał mi ogólną wiedze i zasady działania MPC bardzo przyspieszyłoby to moją naukę.
Z góry dzieki
MPC 500 Gdańsk - Korepetycje
-
- Padawan
Siemanko. Zajebiście, że jest ktoś z zajawką w tym mieście jeszcze. Dzisiaj zamówiłem na marketplace swoją mpc500, tak więc max w środę będę ją miał. Coś tam wiem o robieniu bitów, liznałem programów DAV na PC. Natomiast to mój pierwszy w życiu sampler więc jakby co to robimy ustawke
- djfunnynut
- Pad4
Ile dałeś za mpc 500?
Można poprosić o ten manuał po polsku?
Można poprosić o ten manuał po polsku?
- djfunnynut
- Pad4
Dobra cena! Widziałem,że ostatnio podrożały nawet...
Traktuje tą zajawkę mocno hobbistycznie. Do taki rzeczy wystarcza mpc 500. Choć był tu taki kolega co robił cała płytę na mpc 500...Zabawka...z dużymi możliwościami dla chcącego się uczyć i zgłębiać tajniki. Ja nadal nie mam odpowiedniego zaparcia...i wykorzystuje podstawowe funkcję
Dla kogos kto chce podbić świat muzyki...to nie sprzęt dla niego. Można jakiś szkic gdzieś w parku czy korku w samochodzie zrobić.
Sam edytuje,tne sample na audacity. Nie wyobrażam sobie cięcia w samej mpc 500...bo to już za dużo. Nie na moje nerwy. Sama maszyna to dla mocno zapartych i upartych. Po prostu...są łatwiejsze rozwiązania.
Ale ma swój urok.
Dobry sprzęt do nauki. Nauki podejścia do muzyki
Zgłębiaj teorie...seqwencje,tracki,grupy,efekty. Bierz udział w homeworkach.
Powodzenia i dousłyszenia.
Traktuje tą zajawkę mocno hobbistycznie. Do taki rzeczy wystarcza mpc 500. Choć był tu taki kolega co robił cała płytę na mpc 500...Zabawka...z dużymi możliwościami dla chcącego się uczyć i zgłębiać tajniki. Ja nadal nie mam odpowiedniego zaparcia...i wykorzystuje podstawowe funkcję
Dla kogos kto chce podbić świat muzyki...to nie sprzęt dla niego. Można jakiś szkic gdzieś w parku czy korku w samochodzie zrobić.
Sam edytuje,tne sample na audacity. Nie wyobrażam sobie cięcia w samej mpc 500...bo to już za dużo. Nie na moje nerwy. Sama maszyna to dla mocno zapartych i upartych. Po prostu...są łatwiejsze rozwiązania.
Ale ma swój urok.
Dobry sprzęt do nauki. Nauki podejścia do muzyki
Zgłębiaj teorie...seqwencje,tracki,grupy,efekty. Bierz udział w homeworkach.
Powodzenia i dousłyszenia.
- djfunnynut
- Pad4
Nie posiadam ziom.
Tak czy siak...potrzebujesz kompa do wrzucania sampli na tą maszynę...
Tak czy siak...potrzebujesz kompa do wrzucania sampli na tą maszynę...
-
- Zwycięzca Beat Battle 01/2020
Nie musisz miec kompa, mozesz nagrywac sample w mpc, z vinyli, youtubow i innych. Ja mam 2gb cf karte i w zupelnosci wystarcza.