Sluchawki akg

Pozostały sprzęt przydatny w studio - mikrofony, harfy, gitary, kable, panele akustyczne, wzmacniacze, etc.
ODPOWIEDZ
jakubek85
Zwycięzca Beat Battle 01/2020

Siema, kupilem sluchawki akg k240 do użytku z moją tysiączką, podłączyłem i wydaje mi sie ze troche cicho graja, ale nie wiem czy jest cos nie tak, czy to tylko kwestia tego ze sa polotwarte i mojego przyzwyczajenia do starych, bo uzywalem sluchawek zamknietych (beats studio) wydaje mi sie ze one mialy wbudowane jakies wzmocnienie dzwieku. Moze brak interfejsu? Czy interfejs jest mi niezbędny do odsluchu? Do tej pory mialem sluchawy wpiete bezposrednio w mpc. W mode other, - 6 db i jest znosnie, ale pokrętło glosnosci odkrecone prawie na maksa.
Awatar użytkownika
CarolYo
Pad4

Siema.
Przesiadając się z takich zamkniętych Beatsow, na otwartą i liniową (płaską) charakterystykę k240, możesz z pewnością uświadczyć cichszego odsłuchu.
Wszystko przez tą różnice w separacji od dźwięków z zewnątrz.
W otwartych konstrukcjach więcej dźwięków z otoczenia wpada do ucha, więc musisz podgłosnić by słyszeć z tym samym natężeniem co w Beatsach, podczas gdy wzmocnienie sygnału w urządzeniu pozostaje stałe.
MPC takes me to outher SPACE!!
https://soundcloud.com/carolyo" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
jakubek85
Zwycięzca Beat Battle 01/2020

Dzięki za szybką odp CarolYo. Problem chyba rozwiązany, na pierwszy odsluch zaladowalem juz istniejacy bit ktory robilem na starych sluchawkach, i miks byl bardzo cichy. K240 śmigają az miło ;) ale nie zmienia to faktu ze roznica jest duza, mam nadzieje ze szybko sie przestawie
ODPOWIEDZ