Brak opcji wyboru systemu po wgraniu JJ OS XL / OS3

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
monk
Pad1

Cześć. Kupiłem MPC 2500, był na niej zainstalowany darmowy JJ 3.13. Chciałem natomiast wypróbować także płatnych opcji - XL oraz OS3. Z tego co widzę na necie to przy poprawnej instalacji powyższych systemów (a powtarzam kroki ze strony JJ'a) powinienem w dual boot przy startupie maszyny widzieć także drugi system (przy XL instalowanym na darmowym 3.13 lub przy OS3). Jednakże - tak się nie dzieje - odpala się ten ostatni zainstalowany, na ekranie startowym info o przytrzymaniu TAP TEMPO by odpalić drugi system nie ma.

Próbowałem innej karty CF, wyjąć dodatkowy ram - i nic nie pomaga. Nie widzę także by trzymanie ERASE (by przywrócić ustawienia fabryczne) cokolwiek dawało.

Ogólnie pewnie mogę olać te kwestię i się nie przejmować - pewnie i tak zdecyduję się na któryś z płatnych systemów (XL lub OS3), ale wolałbym jednak być pewien, że wszystko ze sprzetem ok. Ktoś spotkał się z podobną sytuacją?
Awatar użytkownika
monk
Pad1

Dla potomnych: ponoć opcja dostępna jedynie na MPC 1000 więc nie ma się co tripować jej brakiem na MPC 2500.
ODPOWIEDZ