Jaki MPC NA POCZATEK

Czyli wszystko co do MPC, a nie pasuje do powyższych działów lub pasuje do kilku na raz.
ODPOWIEDZ
Wkraaaa
Padawan

Siemanko mam takie pytanko czy mógłby mi ktoś polecić sampler na początek. Nie miałem nigdy styczności z tym, a chciałbym zacząć tworzyć bity. Z góry dzięki za odpowiedź! :)
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Skoro sam napisałeś że nie miałeś nigdy z tym styczności to zacznij może od softu żeby się trochę wdrożyć i zbudowač pewne nawyki. Daj sobie kilka miesięcy w sofcie i dopiero zacznij myśleć o sprzęcie bo inaczej to może się okazać że sprzęt jest zbyt ograniczający dla ciebie lub nie posiada pewnych funkcji które na logikę powinien mieć od razu. W dzisiejszych czasach większość liczących się softów idzie też w wersjach darmowy ch które z reguły ograniczają tylko liczbę tracków które możesz wykorzystać. O FL Studio na pewno słyszałeś ale tak samo możesz spróbować sobie Abletona lub jeżeli chcesz poczuć ten "smaczek" mpcetek to ściągnij sobie MPC Beats który też jest w zupełności darmowy.
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
Petronivs
Padawan

jade na mpc beats.
Program spoko, wtyczki spoko.
Mam problem z ASIO, ale już szukam rozwiazania.

Generalnie do domowego tworzenia muzyki wystarczy.
warto uczyć się nowych rzeczy..
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

jaki masz problem z asio ?
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
ODPOWIEDZ