LFO w parametrach sampla
-
- Pad1
Yo. Wchodzę w PROGRAM (MODE+PAD7) i ostatnie ustawienie nie daje mi spokoju, mianowicie LFO. Kręcę tymi wartościami- rate, delay. pitch, filter itd... i nie słyszę żadnej różnicy. Czego nie wiem? Kieruje to pytanie do Ciebie Bizon z racji, że chyba tylko Ty tu zaglądasz.. Pomożesz? MPC1000 JJOS 3,16
- DonPadzior
- Admin
Wave - wybiera rodzaj przebiegu lfo (waveform)
Rate - prędkość tego przebiegu
Delay - ile czasu po wciśnięciu padu ma to LFO się załączać
pola depth (pitch, filter, level, etc) to jak mocno LFO ma oddziaływać na daną funkcję.
weź pod uwagę że aby LFO miało jakiekolwiek oddziaływanie to efekt na danym padzie musisz mieć już "działający" tzn. jeżeli chcesz lfo na odcięciu filtra to filtr juz musi trochę odcinać na samplu itd....
Rate - prędkość tego przebiegu
Delay - ile czasu po wciśnięciu padu ma to LFO się załączać
pola depth (pitch, filter, level, etc) to jak mocno LFO ma oddziaływać na daną funkcję.
weź pod uwagę że aby LFO miało jakiekolwiek oddziaływanie to efekt na danym padzie musisz mieć już "działający" tzn. jeżeli chcesz lfo na odcięciu filtra to filtr juz musi trochę odcinać na samplu itd....
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- bizon
- Moderator
W tym temacie jestem zielony. Nawet na 4000 LFO za bardzo nie rozkminiałem. Wuja Ci to pewnie wytłumaczy
- DonPadzior
- Admin
Tak... dobrze kminisz, najpierw ustawiasz wartość wokół której ma oscylować twoje lfo a później ustawiasz jego głębokość i inne funkcje.
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.