Problem z nagrywaniem z mixera \ustawienia fl?
-
- Padawan
Siemano ,mam problem z nagrywaniem z mixera otóż gdy nagrywam pojawia się tak jakby podwójny dźwięk nagrania.Mikser hak 360 kabel wyjściowy podpięty pod kanał rec + karta steinberg UR12 kabel podpięty pod input2.Sygnał w fl-u jest normalnie ,próbowałem już się bawić z ustawieniem latencji ,oraz w opcjach mixera w fl ,przekierowałem sygnał z mastera na insert 1 ,ale ciągle to samo,juź sam nie wiem jak z tym sobie poradzić ,może ktoś z was miał ten sam problem? albo ma jakąś wskazówke jak ustawić to mikserze? Wydaje mi się ,że finalnie sygnał przy nagrywaniu leci dwa razy....jakby ktoś coś bedę wdzięczny za pomoc Fl studio mam oryginał
- bizon
- Moderator
Ale powiedz co Ty nagrywasz i czym? Majkiem, czy liniowo? Jak kiedyś podłączałem mikser pod kompa, to też miałem podobnie podczas nagrywania wokali. Sprawę defacto rozwiązało wpięcie słuchawek pod kompa, a nie pod wyście słuchawkowe w mikserze.payday pisze: ↑07 maja 2022, 18:19 Siemano ,mam problem z nagrywaniem z mixera otóż gdy nagrywam pojawia się tak jakby podwójny dźwięk nagrania.Mikser hak 360 kabel wyjściowy podpięty pod kanał rec + karta steinberg UR12 kabel podpięty pod input2.Sygnał w fl-u jest normalnie ,próbowałem już się bawić z ustawieniem latencji ,oraz w opcjach mixera w fl ,przekierowałem sygnał z mastera na insert 1 ,ale ciągle to samo,juź sam nie wiem jak z tym sobie poradzić ,może ktoś z was miał ten sam problem? albo ma jakąś wskazówke jak ustawić to mikserze? Wydaje mi się ,że finalnie sygnał przy nagrywaniu leci dwa razy....jakby ktoś coś bedę wdzięczny za pomoc Fl studio mam oryginał
Forum jest jakie jest. Trzeba się cieszyć, że jeszcze hula.
-
- Padawan
Witam ,dzięki za zainteresowanie ! Bizon mam już ogarnięte
Ale czym głębiej lasu tym więcej rozkmin jak urozmaicać bity ,może mordy macie jakieś sprawdzone efektory z Fl ,które nadają ciekawych brzmień na sample ?
Głównie mam na myśli takie efekty rotujące sampel w różnych wariacjach....
I w sumie mam mpd 26 ,ale są już tam zoorane pady ,podkleiłem je i troche to polepszyło czułość ,ale z ciekowości sprawdziłem jak działa ta aplikacja na telefonie i doszedłem do wniosku ,że naprawde fajnie by sie pracowało z tabletem ...Macie jakieś zdanie na ten temat ??
Pozdro
Ale czym głębiej lasu tym więcej rozkmin jak urozmaicać bity ,może mordy macie jakieś sprawdzone efektory z Fl ,które nadają ciekawych brzmień na sample ?
Głównie mam na myśli takie efekty rotujące sampel w różnych wariacjach....
I w sumie mam mpd 26 ,ale są już tam zoorane pady ,podkleiłem je i troche to polepszyło czułość ,ale z ciekowości sprawdziłem jak działa ta aplikacja na telefonie i doszedłem do wniosku ,że naprawde fajnie by sie pracowało z tabletem ...Macie jakieś zdanie na ten temat ??
Pozdro
- bizon
- Moderator
Wybieraj to co Ci pasuje i z czym się czujesz dobrze. Ja nie potrafię robić bitów w żadnym DAW. Jakoś nie czuje tego. Muszę mieć fizyczne graty przed sobą. Jedyne co robię w programie na kompie, to miks i mastering.
Pewnie są jakieś wtyczki do FL z takimi efektami jak chcesz, ale ja nie w temacie za bardzo. Musisz pogooglować.
Pewnie są jakieś wtyczki do FL z takimi efektami jak chcesz, ale ja nie w temacie za bardzo. Musisz pogooglować.