test na produkcji

czyli pierdzioszenie o szopenie
Post Reply
DonPadzior
Admin

lololololololol
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
DonPadzior
Admin

ambient_noize.mp3
podejrzewam że nikt tutaj nie ogarnia HTML5 albo CSSa na tyle żeby mi powiedzieć jak zmienić kolor, kształt i rozmiar player'a ? :/
dłubiemy dalej.........
player.jpg
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Karol
Pad1

Odpowiem klasykiem z forum: „Wchodzisz w Google, tam wpisujesz <-jak zmienić rozmiar i kolor player’a w HTML5 lub CSS-> i gotowe.” Nie ma za co ;) a tak poważnie to git forum się teraz prezentuje 👍
DonPadzior
Admin

css.jpg
no patrz... nie pomyślałem o tym :D :D :D

a tak poważnie to html i css to kompletnie nie moja bajka - python / c++ to jeszcze rozumiem ale J jakieś JS'y to wogóle mi do głowy nie wchodzą ;D
bizon
Moderator

Gadałem właśnie z koleżką Angolem co siedzi w programowaniu i ogarnia HTML5 i CSS. Mówi, że jeśli chodzi o wizualne zmiany na forum, to chętnie pomoże jeśli masz database's code.
DonPadzior
Admin

forum nie potrzebuje żadnych wizualnych zmian.
Potrzebuję zmienić kolor starego pluginu dźwiekowego który poprostu wyświetla standardowy audio tag z HTMLa 5. Nie potrzeba mi żadnych controlsów czy innych badziewi bo to można łatwo dodać, problem jest taki że on nie ma praktycznie żadnego configu już zrobionego który mógłbym zmienić.
Mogę sobie oczywiście napisać sam, idąc za rączkę ze stack overflow'em (https://stackoverflow.com/questions/412 ... -audio-tag ) ale chwilowo nie mam czasu bo w poniedziałek wybijam do Irlandii a mam jeszcze takie badziewko do skończenia przez weekend:

https://youtu.be/eAruc2GKeqs

cały styl audio tag'a zawiera się w tych kilku linijkach:

Code: Select all

<!-- IF _file.S_AUDIO -->
	<dl class="file">
		<dt><audio src="{_file.U_VIEW_LINK}" type="{_file.MIMETYPE}" style="max-width:100%;width:360px" controls preload="none"></audio></dt>
			<!-- IF _file.COMMENT --><dd><em>{_file.COMMENT}</em></dd><!-- ENDIF -->
				<dd>
					<a class="button button-icon-only" href="{_file.U_DOWNLOAD_LINK}" title="{_file.DOWNLOAD_NAME}"><i class="icon fa-download fa-fw" aria-hidden="true"></i></a>
					{_file.DOWNLOAD_NAME}
				</dd>
				<dd>({_file.FILESIZE} {_file.SIZE_LANG}) {_file.L_DOWNLOAD_COUNT}</dd>
			</dl>
		<!-- ENDIF -->
potrafię już sobie sobie zmienić tło dodając na początku:

Code: Select all

<style>
	audio::-webkit-media-controls-panel {
	background-color: #0A0A0A;
	}
</style>
ale jeszcze nie ogarniam koloru przycisków które są cały czas czarne, więc jak zmienię kolor playera na taki jakie jest tło tego forum to przycisków ni !@#$%^&* nie widać :/ . Ale spokojnie, to nie jest takie ważne bo ten player to taki side project i mogę go ogarnąć kiedy indziej :)
bizon
Moderator

Milion rzeczy naraz mówisz? Jak gdzieś utkniesz to dawaj znać. Ogarnę Ci kontakt do tego kolegi.
Coś fajnego w Irlandii będziesz oglądał? My z panną lecimy na koncert Alchemista do Londynu jednak, a później ruszamy od razu na Kornwalie, zamiast Szkocji.
DonPadzior
Admin

:D :D :D
Kornwalia fajna sprawa, kupa dzikich plaż, zjeździliśmy cały półwysep. Ogarnijcie sobie tintagel castle, project eden i inne takie badziewia jest też fajna farma gdzieś niedaleko tego ostatniego. Swoją drogą Newquay to przereklamowane gówno :D :D :D

poza tym wszystkim - fajnie się tam jeździ lololol
plymouth.jpg
Post Reply