Problem z nagrywaniem z mixera \ustawienia fl?

Dział poświęcony jednemu z najpopularniejszych DAWów.
ODPOWIEDZ
payday
Padawan
Posty: 5
Rejestracja: 07 maja 2022, 18:07

Siemano ,mam problem z nagrywaniem z mixera otóż gdy nagrywam pojawia się tak jakby podwójny dźwięk nagrania.Mikser hak 360 kabel wyjściowy podpięty pod kanał rec + karta steinberg UR12 kabel podpięty pod input2.Sygnał w fl-u jest normalnie ,próbowałem już się bawić z ustawieniem latencji ,oraz w opcjach mixera w fl ,przekierowałem sygnał z mastera na insert 1 ,ale ciągle to samo,juź sam nie wiem jak z tym sobie poradzić ,może ktoś z was miał ten sam problem? albo ma jakąś wskazówke jak ustawić to mikserze? Wydaje mi się ,że finalnie sygnał przy nagrywaniu leci dwa razy....jakby ktoś coś bedę wdzięczny za pomoc ;> Fl studio mam oryginał
Karol
Pad1
Posty: 82
Rejestracja: 05 sty 2022, 09:25

Specem od Fl’a nie jestem, ale masz ASIO, tam spróbuj ustawić sterownik
payday
Padawan
Posty: 5
Rejestracja: 07 maja 2022, 18:07

Mam ,sprawdzona opcja również.Narazie jest !@#$%^&* wielka z tym ,ale narazie działam na audiacity.Więc na bank coś na mixerze w fl mam źle ustawione...ale dzięki za zainteresowanie ziom ,Peace
payday
Padawan
Posty: 5
Rejestracja: 07 maja 2022, 18:07

Swoją drogą troche kuleje te forum
Karol
Pad1
Posty: 82
Rejestracja: 05 sty 2022, 09:25

payday pisze: 12 maja 2022, 23:00 Swoją drogą troche kuleje te forum
Forum ma teraz renesans. Cierpliwosci :hah:
Awatar użytkownika
bizon
Moderator
Posty: 831
Rejestracja: 08 sty 2013, 20:06

payday pisze: 07 maja 2022, 18:19 Siemano ,mam problem z nagrywaniem z mixera otóż gdy nagrywam pojawia się tak jakby podwójny dźwięk nagrania.Mikser hak 360 kabel wyjściowy podpięty pod kanał rec + karta steinberg UR12 kabel podpięty pod input2.Sygnał w fl-u jest normalnie ,próbowałem już się bawić z ustawieniem latencji ,oraz w opcjach mixera w fl ,przekierowałem sygnał z mastera na insert 1 ,ale ciągle to samo,juź sam nie wiem jak z tym sobie poradzić ,może ktoś z was miał ten sam problem? albo ma jakąś wskazówke jak ustawić to mikserze? Wydaje mi się ,że finalnie sygnał przy nagrywaniu leci dwa razy....jakby ktoś coś bedę wdzięczny za pomoc ;> Fl studio mam oryginał
Ale powiedz co Ty nagrywasz i czym? Majkiem, czy liniowo? Jak kiedyś podłączałem mikser pod kompa, to też miałem podobnie podczas nagrywania wokali. Sprawę defacto rozwiązało wpięcie słuchawek pod kompa, a nie pod wyście słuchawkowe w mikserze.

Forum jest jakie jest. Trzeba się cieszyć, że jeszcze hula.
payday
Padawan
Posty: 5
Rejestracja: 07 maja 2022, 18:07

Witam ,dzięki za zainteresowanie ! Bizon mam już ogarnięte ;V
Ale czym głębiej lasu tym więcej rozkmin jak urozmaicać bity ,może mordy macie jakieś sprawdzone efektory z Fl ,które nadają ciekawych brzmień na sample ?
Głównie mam na myśli takie efekty rotujące sampel w różnych wariacjach....
I w sumie mam mpd 26 ,ale są już tam zoorane pady ,podkleiłem je i troche to polepszyło czułość ,ale z ciekowości sprawdziłem jak działa ta aplikacja na telefonie i doszedłem do wniosku ,że naprawde fajnie by sie pracowało z tabletem ...Macie jakieś zdanie na ten temat ??

Pozdro
Awatar użytkownika
bizon
Moderator
Posty: 831
Rejestracja: 08 sty 2013, 20:06

Wybieraj to co Ci pasuje i z czym się czujesz dobrze. Ja nie potrafię robić bitów w żadnym DAW. Jakoś nie czuje tego. Muszę mieć fizyczne graty przed sobą. Jedyne co robię w programie na kompie, to miks i mastering.

Pewnie są jakieś wtyczki do FL z takimi efektami jak chcesz, ale ja nie w temacie za bardzo. Musisz pogooglować.
ODPOWIEDZ