[soundcloud]https://soundcloud.com/micha-bumbox/z-w-asnych-odczu[/soundcloud]
co myślicie o jakości bitu?
ja chce bazować na samej maszynie(mpc) bez obrabiania i miksowania czegokolwiek na komputerze.
chyba o to chodzi żeby nadać odpowiedni styl dźwiękowy przez mpctke a nie przez komputer?
z własnych odczuć
- Michalbumbox
- Pad1
Last edited by Ryba on 08 Mar 2013, 08:20, edited 1 time in total.
Reason: Wstawiaj linki w BBCode
Reason: Wstawiaj linki w BBCode
- dudi
- Pad16
Co do pracy na samej MPC, to choćbym sam bardzo chciał coś takiego to mega dobry miks będzie ciężko zrobić bez kompa. IMO da się bez tego obejść i sam często (głównie ) działam taki RAW beatmaking, ale jakbyś chciał kiedyś wydać płytawkę, to i tak ktoś ci to puści do profesjonalnego miksu, jeśli sam go wcześniej nie zrobisz i tu się robi trochę takie błędne kółko.Michalbumbox wrote:ja chce bazować na samej maszynie(mpc) bez obrabiania i miksowania czegokolwiek na komputerze.
chyba o to chodzi żeby nadać odpowiedni styl dźwiękowy przez mpctke a nie przez komputer?
- lombardo
- Pad2
no wiec wlasnie, kreuj swoj styl na mpc, a na mixie przy plycie bedzisz pilnowal zeby zrobili ci mix bliski twemu sercu ...znam to z nagran perkusyjnych, jak ustawilem sobie zestaw, zeby brzmil i chodzil jak ja chce, a potem przy miksie na plyte i tak trza bylo cos zmienic niestety, to jest jak architekt i budowniczy, nie da sie pogodzic w wiekszosci przypadkow dwoch idei niestety....
- dudi
- Pad16
Tyle, że twoja perkę musieli jeszcze spasować z resztą materiału - gitary, klawisze, flety i inne fujarki. Na MPC jedziesz wszystko sam, więc aż takich "drastycznych" brzmieniowo zmian też nie powinno później być, no chyba, że zrobi się kiszkę i w miksie jedyna nadzieja na poprawę sytuacji