Zgrywanie ścieżek

Miks, mastering, etc.
ODPOWIEDZ
BAKA
Padawan

Siema, mam pytanie w zwiazku ze zgrywaniem śladów z mpc1000 na kompa. Ogólnie robię tak że wyciszam wszystkie tracki żeby grała np tylko stopa potem odpalam record I nagrywam w main out. Potem to co nagram zapisuję na dysk podłączam akai pod kompa I przez usb zrywam to co nagrałem. I teraz moje pytanie czy to jest dobry sposób czy lepszy jest jak zgram na daw odrazu po out'ach przez kable? Chodzio o zachowanie jak najlepszej jakości dźwięku itd.
Awatar użytkownika
bizon
Moderator

Nie miałem nigdy MPC1000 ale założę się, że czy zgrywasz po kolei z main out, czy przez 4 outy symultanicznie to jakość będzie taka sama. Na jakość zgrywanego sygnału na pewno będą miały kable (polecam proel i neutrik) i też interface jaki masz. Różne interface'y też potrafią barwić dźwięk, ale jakiś kolosalnych różnić nie usłyszysz w podobnych przedziałach cenowych.
BAKA
Padawan

Dzięki za odpowiedź. Pozdro!
endeiks
Pad1

Siemka, robię podobnie,z tego względu, że każdą ścieżkę przepuszczam przez inny efekt w kaoss padzie 3 i potem prz3z interfejs. Sądzę, że to dobra metoda,bo potem możesz jeszcze coś pozmieniać w dawie no i masz ścieżki osobno, co może być przydatne ne przy sprzedaży beatów.
ODPOWIEDZ