Sampling, digging- miejsca, sposoby

czyli pierdzioszenie o szopenie
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

chyba się muszę przejść po second handach w moim mieście, może tam coś znajdę, tylko mam pewien opór przed wchodzeniem do takich miejsc :P
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

jak się znajda placki to będziesz stałym klientem :D
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

to fakt, ale inaczej się z lumpeksu wychodzi z winylem, a inaczej w budach z krokodylkiem ;) hahah
Cober
Pad1

w takim klasycznym lumpexie to jeszcze winyli nie spotkałem:D
I graduated from Hip Hop University
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Wiem, że w Łodzi są takie opcje do znalezienia w zwykłych grosikach. Ale nie jestem z Łodzi więc dla mnie graniczy to z wolnym w pracy i tripem po niewiadome :/
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

I konfrontację z rozdrażnionymi "mocherami" ... :P
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

to jeszcze inna para kaloszy ;d
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

na stadionie Chemiku Bydgoszcz między Boh. Kragujewca a Glinkami :D
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Second Handy jak leci i gdzie popadnie.... tu w UK to się nazywa Charity Shop gdzie za 5-10 funtów biorę mniej więcej pełną torbę na laptopa :D
Co prawda mam na oku jeszcze kilka sklepów stricte winylowych ale nie polecam zbyt często takich sklepów odwiedzać bo z reguły (95%) ceny w takich sklepach są z kosmosu.
Trzecią kategorią są sklepy hmmm...gorsze niż stricte winylowe ale o niebo lepsze od Charity Shopów - takie jakby nieco bardziej wypasione antykwariaty ale z takich sklepów też się leczę powoli ponieważ jako że winyle wracają do łask i stają się bardzo popularne to i świadomość takiego sprzedawcy w antykwariacie rośnie proporcjonalnie do mody na winyle i zauważyłem że tacy ludzie coraz częściej potrafią hmmm....rozpoznawać diggerów i mają mniej więcej świadomość swojego statusu dla takiego diggera w związku z czym cena rośnie (a sprawdzić wartość czy rzadkość występowania danego winyla dzisiaj jest baaardzo łatwo - discogs)

" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Cober
Pad1

Potwierdzam zdanie przedmówcy na temat większej świadomości sprzedawców, niestety coraz ciężej jest dostać smaczek za dobrą cenę niestety. Na allegro jeszcze pare lat temu można było coś "wyszperać" za grosze teraz ceny takie jak z discogsa z przesyłką, a nawet wyższe, tak więc "ciężkie czasy na białasy" jak to mówią;)
I graduated from Hip Hop University
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

Ja zdejmuję kominarę, po weekend`dzie będę miał troszkę wosku na handel, same polskie klasyki.
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
ODPOWIEDZ