insufficient memory
- jacai
- Pad7
Zależy kto gdzie i jak kupił. Ale przeważnie nie ma. Zdejmij klapkę na spodzie MPC i prawda ukarze się Twoim oczom ! Jeśli ładujesz jakieś olbrzymy... Jaką mają długość ?
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
- dudi
- Pad16
Dokładnie, zależy jakie długie próbki wrzucasz.
W razie czego tu masz stosowny temat Jaki RAM do MPC
W razie czego tu masz stosowny temat Jaki RAM do MPC
-
- Padawan
loop po 3-5 sek 2 chcialem wurzcic i nie da rady szukalem teraz na allegro i nic nie z tym oznaczeniem : PC 133 144PIN CL3 SODIMM pomozecie cos znalezc bo jestem w trasie i w polsce mam tylko neta bym zamowil od razu tylko zeby byly na stowe kompatybilne w komputerowym juz nie kupie takich wynalazkow? dopiero zaczynam z tym zabawe..
- jacai
- Pad7
To podejrzane pamięć MPC powinna spokojnie starczyć . W komputerowych często mają różne dziwne kości i co ważne możesz sobie sprawdzić czy działa na miejscu. Bo historii z teoretycznie dobrym ramem , który nie działał było wiele.
r.w.t.f.
- dudi
- Pad16
nieraz mają w sklepach, ale to są stare RAMy więc nie ma reguły
A wejdź kolego w load mode -> przejedź kursorem na Load:Autoload i zobacz czy masz ON, jak tak to zmień na OFF Tymczasowo pomoże, ale RAM przyda się swoja drogą.
Innej możliwości dlaczego tak krótkie loopy ci nie śmigają nie widzę póki co
EDIT:
żeby to zadziałało zapomniałem dodać, że musisz wyłączyć i włączyć MPC
A wejdź kolego w load mode -> przejedź kursorem na Load:Autoload i zobacz czy masz ON, jak tak to zmień na OFF Tymczasowo pomoże, ale RAM przyda się swoja drogą.
Innej możliwości dlaczego tak krótkie loopy ci nie śmigają nie widzę póki co
EDIT:
żeby to zadziałało zapomniałem dodać, że musisz wyłączyć i włączyć MPC
- dudi
- Pad16
mode + save i tam masz do wyboru: program, sekwencje, projekt, etc. Jak chcesz zapisać tylko to jak poprzypisujesz to program, jak ułożysz sekwencję i chcesz i sekwencję i program to najlepiej zapisuj cały projekt
A pomóc musiało, bo jak autoload był włączony to ci samo ładowało z danego foldera próbki i zawalało RAM w MPC i ty nie mogłeś już nic tam wczytać.
A pomóc musiało, bo jak autoload był włączony to ci samo ładowało z danego foldera próbki i zawalało RAM w MPC i ty nie mogłeś już nic tam wczytać.
-
- Padawan
usunalem wszytkie sequence i tracki pady wyczyscilem i jednego loopa 5sek nie moge wrzucic innego sie da co ma 4 sek ja chce zladowac 12 padow i cos podzialac a nie moge 3 loopow wrzucic jak wycziscic zrobic jakiegos formata? cos jest nie tak a co dopiero jakby mial zadlowac abcd pad bank
-
- Padawan
wylaczylem tak jak mowiles ... kupilem to nie znam sie jeszcze na tym da sie jakos przywrocic ustawienia fabryczne moze cos jest poprzestwiane autoload tyle mi dal ze moge zaldowac 3 loopa ktorego chialem
O ile brak polskich znaków diaktrycznych jest do zniesienia, o tyle totalny brak znaków interpunkcyjnych (oprócz trzykropka) jest nieakceptowalny. Pisz staranniej // dudi
O ile brak polskich znaków diaktrycznych jest do zniesienia, o tyle totalny brak znaków interpunkcyjnych (oprócz trzykropka) jest nieakceptowalny. Pisz staranniej // dudi
- dudi
- Pad16
Niemal każdy z nas ma na swoich MPCtkach sample, o których mówisz i przy wyłączonym autoload'zie nie stwarza to najmniejszego problemu. Czy próbki, które wrzucasz to na pewno różne 4-5 sekundowe sample? Pewien jesteś, że w load mode wczytujesz tylko te próbki?
Opisz dokładnie krok po kroku co robisz.
Opisz dokładnie krok po kroku co robisz.