Pomoc w poszukiwaniu poszkodowanych i sprawcy oszustwa

czyli pierdzioszenie o szopenie
Waski
Pad1

Siemka wszystkim. Nie chciałem bezsensownie kontynuować wątku z giełdy więc piszę tutaj. Prawdopodobnie zostałem oszukany i pozbawiony mojego Padkontrola. I po prostu szukam pomocy. Ziomek ma na przezwisko "patrykkowy" i dość dużo podobno zrobił :| Prośba. Jeżeli byście znaleźli gdzieś aukcje bądź jakąś wymianę z moim Padkontrolem (czarny) to po prostu dajcie mi znać. Obiecuje że się odwdzięczę.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2013, 22:03 przez Waski, łącznie zmieniany 1 raz.
Ende
Pad10

Ten patrykowy może wejść i zobaczyć ten post, może odkleić tą naklejkę :|
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Ende pisze:Ten patrykowy może wejść i zobaczyć ten post, może odkleić tą naklejkę :|
właśnie NIE...najlepiej by było gdybyś miał jeszcze numer seryjny z gwarancji lub coś takiego i wrzucił to na forum allegro wtedy jeszcze łatwiej przed kupnem byłoby dojść do tego czy przedmiot jest kradziony czy nie...
Od czasu gdy kupiłem kradzionego Reloopa RMX40 DSP zawsze przed kupnem proszę o skan gwarancji i numerów seryjnych, dość często się zdarza że po takiej prośbie "lewy" sprzedawca się wycofuje z oferty sprzedaży. Ja z moim Reloopem np. stanąłem w punkcie gdzie oficjalny serwis Reloopa nie był w stanie naprawić mojego miksera bo w ich bazie danych ten numer seryjny figuruje jako skradziony :/
Mikser mam nadal ze względu na brak odzewu / nieaktualne dane kontaktowe osoby pokrzywdzonej ale wszelkie naprawy muszę robić na włąsną rękę, o ile nie miałem problemów z wymianą faderów i tact switcha od efektów to utknąłem z niedziałającym wyjściem słuchawkowym którego wymiana przerosła moje zdolności manualne bo wejscie jest schowane pod płytą główną i musiałbym rozbierać pół mixera żeby się tam dopchać :/

Tutaj w UK jest stronka http://www.checkmend.com/uk/ po zalogowaniu się na którą możesz wpisać parametry swoich zgubionych/skradzionych "elekronikaliów" lub po prostu sprawdzić czy numer seryjny podejrzanej aukcji nie występuje w ich bazie danych ;) - niestety nie znalazłem polskiego odpowiednika :/

tak jak pisałem, najlepiej jest to nagłośnić np. na forach tematycznych, forach allegro itp. im bardziej sprawa nagłośniona tym mniejsze szanse koleś będzie miał na sprzedaż kontrolera na "oficjalnych" kanałach typu Allegro, Ebay - no chyba że dla kupującego nie jest podejrzane że przedmiot ma zerwane naklejki z numerami seryjnymi :/
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Waski
Pad1

Wszystko fajnie pięknie. Tylko co jak wysłałem mu paczkę z kartą gwarancyjną?? Że tak powiem, jestem w d...e :( Jedyne co mnie ratuje to fakt że kupowałem go z kolegą który jest synem prezesa megamusic i sieci sklepów rnr. A właśnie go w rnr kupowałem.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Tylko co ci po takim świadku, bo chyba żaden z was nie jest w stanie stwierdzić jakie nr seryjne miał dany model? A masz potwierdzenie nadania tej przesyłki?
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

Sprawa nie jest prosta, bo skoro nie poszedł przelew to prawie nie ma dowodu... Na bank będzie potrzebny dowód nadania paczki i korespondencja między wami. A prawda jest taka, że jeśli nie dojdzie do rozwiązania sprawy w pozytywny sposób to zrobimy gnój i tyle mogę powiedzieć. Bo frajerstwo trzeba tępić a rozwiązań jest wiele . Od propagandy w necie do prywatnych odwiedzin :]
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Potwierdzenie nadania przesyłki to podstawa. Korespondencja będzie niezbędna w toku prowadzonego śledztwa. Jeśli nie ma potwierdzenia nadania, to jedyne wyjście jakie mi przychodzi na myśl, to naoczny świadek nadania takiej paczki, ale nie jestem pewien jak by to wyglądało w praktyce, bo nie spotkałem się do tej pory ze sprawą "świadka nadania paczki na poczcie" :D
Waski
Pad1

Jol. Mam potwierdzenie nadania przesylki przez kuriera, wiec nie jest źle.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

A z ciekawości podpytam jeszcze gdzie kazał to sobie wysłać? Woj. łódzkie? Tak samo jak w linku do jego ogłoszenia na Gumtree?
W pale mi się nie mieści jak można tak ludzi oszukiwać. Raz, to jeszcze ktoś mógł popełnić w życiu błąd i się skusił (kara i tak się należy, ale jeszcze jestem w stanie to ogarnąć w bani), ale taka seria jak tu wychodzi na wierzch to już potężnie zryty beret :/
Poszkodowani z pewnością nauczyli się jednego - nie ufać nieznajomym, szkoda tylko, że te najcenniejsze w życiu lekcje, są również najkosztowniejsze.
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

No sprawa jest prosta na jana się nie wysyła sprzętu wartego tyle siana bez żadnej umowy... Gumtree było łódzkie ale mi pisał , że mogę odebrać osobiście w WWA.
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

No to jest fakt, że jana z samego siebie robić też nie można :/
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

Dlatego albo allegówno/ebay albo osobiście to robić :)
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Waski
Pad1

Szkoda, a ja po prostu chciałem mieć mpcete : ( Muszę się obejść smakiem..
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

Chciałeś dobrze ale są ludzie i taborety, niestety :)
Czasem kretyństwo ludzi nie zna granic...
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Co się odwlecze to wiesz... Trochę się sprawa przeciągnie, ale mam nadzieję rozwiązanie będzie pozytywne i dojedziesz swoje MPC :)
Waski
Pad1

Na razie wniosek na policji. Cholercia.. nikt mi nie powiedział że droga do MPC jest taka kręta xdd
Awatar użytkownika
arecki1995
Pad5

Fajnie zwiący się temat :D
[soundcloud]http://soundcloud.com/dopeler[/soundcloud]
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

hahaha zaaferowany cała sprawą nie zwróciłem uwagi :)
Ende
Pad10

http://allegro.pl/korg-padkontrol-i3117734302.html

Tak w ogóle, gdzie ta naklejka się znajduje?
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Waski
Pad1

Ale żem go nazwał :D No musicie mnie zrozumieć, stres te sprawy.
ODPOWIEDZ