Jaka igła do IMG Stage Line DJP-200 ?

Paskowe i z napędem bezpośrednim. Wkładki, igły, headshelle i cały ten stuff.
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

timaciek pisze:Panowie obejrzałem go całego, ale nie znalazłem nic, co mogłoby mówić jaki to system. Może wrzucę jakieś zdjęcie, to sami zobaczycie. Nie będę robił z siebie znawcę, mówiąc, że to coś takiego czarnego z pomarańczową końcówką...
Twoja wkładka to:
Stage Line EN-24
typ igły: stożkowy 0.6µm
pasmo: 20Hz - 20kHz
nacisk: 2.5-3.5g
impedancja: 1.2kΩ
opór: 300Ω
separacja kanałów: > 24dB/1kHz
timaciek pisze:Ogólnie to ta okrągła "miarka" jest luźna. Nie wiem czy to tak ma być ?
...tak - służy do wyważania ramienia
dudi pisze: Właśnie miałem o tym pisać, bo zrobiłem szybki research i ten gramiec nie cieszy się zbytnim uznaniem
Image Stage-Line to podmarka Monacora który też nie cieszy się uznaniem...
Generalnie to do samplingu jest to dobry a nawet bardzo dobry gramofon, po prostu go wyczyść a całej reszcie proponowałbym zrobić ściepę na jakiegoś Goldmund Reference'a II którego mu ofiarujecie w prezencie jak wam taki nie pasuje :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Cober
Pad1

to jak Wam coś ze ściepy zostanie to ja również poproszę ;)
I graduated from Hip Hop University
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

totepady pisze:Image Stage-Line to podmarka Monacora który też nie cieszy się uznaniem...
Monacora w sumie znam tylko z przedwzmacniaczy gramofonowych (konkretnie SPR-6), które cieszą się dobrą opinią, ale firmy jako takiej nie znam, więc rzeczywiście może być malizną :niepewny:
DjDMPT
Pad1

totepady pisze:
timaciek pisze:
Image Stage-Line to podmarka Monacora który też nie cieszy się uznaniem...
Generalnie to do samplingu jest to dobry a nawet bardzo dobry gramofon, po prostu go wyczyść a całej reszcie proponowałbym zrobić ściepę na jakiegoś Goldmund Reference'a II którego mu ofiarujecie w prezencie jak wam taki nie pasuje :D
A w którym to postach padło stwierdzenie, że Nam ten gramofon nie pasuje hmm ... ? :niepewny:
https://soundcloud.com/djdmpt" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

http://www.youtube.com/user/OoCeBe/videos" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
ODPOWIEDZ