3.15 jest tylko w darmowej wersji
3.10 też, ale dla MPC 2500
MPC 1000 , jego wersje i różnice między nimi.
- dudi
- Pad16
http://www7a.biglobe.ne.jp/~mpc1000/" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
na tysiaka 3.15 FREE
Płatny jest OS1, OS2 i OSXL
na tysiaka 3.15 FREE
Płatny jest OS1, OS2 i OSXL
- DonPadzior
- Admin
ahahahahahhahaEnde pisze:"Jakiś klocek stanie ci w studio", wybacz, toaletę mam gdzie indziej
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- JackNigga
- Pad2
Pisałem conieco o tym na starym forum. Jednak wersja BK-N to wersja dostępna TYLKO i WYŁĄCZNIE w Japonii i ona ZAWSZE ma nowe pady.jacai pisze:No właśnie i podobno to nie do końca tak. Bo wyróżnia się jeszcze podział na MPC1000, MPC1000BK, MPC1000BK-N.
Natomiast wersja w USA określana jako BK (znana w Europie jako v2) ma upgrade padów W POŁOWIE PRZYPADKÓW, ściśle określonych przez numer seryjny maszyny.
Mam gdzieś to wszystko pozapisywane (te moje najciekawsze posty ze starego forum kopiowałem do notatnika), jeśli znajdę moje zapiski, to tutaj wstawię.
- JackNigga
- Pad2
haha dokładnie tak .. ja po prostu zapobiegawczy jestem na maxa. Wiedza nad której poszukiwaniem się namęczyłem i spędziłem wiele godzin zawarta w pigułce czyli w jednym wątku aż się prosiła o te kilka kliknięć, które nic nie kosztują, tak dla pewności, że jakby forum upadło to aby ją nadal gdzieś posiadać. I jak widzimy - stare forum o MPC upadło, stare Samplerap upadło... a ja.. mam gdzieś niektóre moje wątki spisane do txt. gdzieś to mam, tylko chyba na starym kompie/dysku. Jak go odpalę, to poszukam.StayTuned pisze: autoencyklopedia autobiograficzna ?
Mam gdzieś jeszcze moje porównanie MPC1000 vs MPC2000 vs MPC2000XL wsparte o moje własne doświadczenia, jak i doświadczenia producentów, głownie Noona. Jesli to znajdę, to tutaj to wszystko pozamieszczam.
- JackNigga
- Pad2
ja również nie ufam maszynom. Ale jak tworzy się muzykę to fakt faktem trzeba im zaufać, nie da się inaczej.
Jeszcze co do MPC1000v2 to przypomniało mi się tylko to, że czarne MPCtki ze srebrnym tyłem (tylnym panelem gdzie są gniazda) i napisem "Made in China" są inne od tych z czarnym tyłem i napisem "Made in Taiwan". Te drugie zazwyczaj mają nowe pady, ale to też nie jest regułą jeśli ich numer seryjny nie jest wyższy niż..... i tu właśnie nie sposób zapamiętać. Mam ten numer gdzieś zapisany.
Dodam, że w mojej ta reguła się sprawdziła. Mój tysiak miał (w zasadzie ma, bo jeszcze go mam bo planuję z ciężkim sercem sprzedać) czarny tył, napis "Made in Taiwan", nr seryjny odpowiednio wyższy od tego magicznego numeru granicznego, no i niedawno rozkręciłem maszynę aby się upewnić - pady są nowe (nierozdzielne, na jednym panelu).
Pozdr.
Jeszcze co do MPC1000v2 to przypomniało mi się tylko to, że czarne MPCtki ze srebrnym tyłem (tylnym panelem gdzie są gniazda) i napisem "Made in China" są inne od tych z czarnym tyłem i napisem "Made in Taiwan". Te drugie zazwyczaj mają nowe pady, ale to też nie jest regułą jeśli ich numer seryjny nie jest wyższy niż..... i tu właśnie nie sposób zapamiętać. Mam ten numer gdzieś zapisany.
Dodam, że w mojej ta reguła się sprawdziła. Mój tysiak miał (w zasadzie ma, bo jeszcze go mam bo planuję z ciężkim sercem sprzedać) czarny tył, napis "Made in Taiwan", nr seryjny odpowiednio wyższy od tego magicznego numeru granicznego, no i niedawno rozkręciłem maszynę aby się upewnić - pady są nowe (nierozdzielne, na jednym panelu).
Pozdr.
- DonPadzior
- Admin
nie ma czarnych ze srebrnym tyłem z nowymi padami
srebrno/czarne to są nowe modele robione jeszcze na "starych zasadach" tj. lipne pady + dobre tact switche, zresztą skombinuj sobie srebrno/czarną tysiączkę i zobacz na tył...daję sobie ręke upierdzielić że jest tam jeszcze stare logo
srebrno/czarne to są nowe modele robione jeszcze na "starych zasadach" tj. lipne pady + dobre tact switche, zresztą skombinuj sobie srebrno/czarną tysiączkę i zobacz na tył...daję sobie ręke upierdzielić że jest tam jeszcze stare logo
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- JackNigga
- Pad2
a czy ja napisałem, że są?...totepady pisze:nie ma czarnych ze srebrnym tyłem z nowymi padami
W każdym razie to fakt, że obecność nowych padów w tysiaku da się ocenić po wyglądzie maszyny i sprawdzeniu numeru seryjnego, ale tak jak niektórzy piszą na amerykańskim forum "czy da się ocenić obecność nowych padów w MPC1000v2 bez otwierania pudełka", to już jest niemożliwe.
- DonPadzior
- Admin
(21)K10707022305506 - to jest twój numer wszystko ponad tym jest z nowymi padamiJackNigga pisze:W każdym razie to fakt, że obecność nowych padów w tysiaku da się ocenić po wyglądzie maszyny i sprawdzeniu numeru seryjnego, ale tak jak niektórzy piszą na amerykańskim forum "czy da się ocenić obecność nowych padów w MPC1000v2 bez otwierania pudełka", to już jest niemożliwe.
a co do wersji -N to....w zamyśle rzeczywiście była ona przeznaczona na rynek japoński (Nippon) i rzeczywiście 95% modeli -N ma nowe pady ale rozlały się one po stanach i europie w pierwszych miesiącach wyjcia z fabryk
Sam posiadam N'kę i nie różni się absolutnie niczym od zwykłych mpc'tek - nawet płyta główna jest wydrukowana po angielsku choć pierwsze partie ponoć były wydrukowane krzakami . Druga sprawa to nawet na samej MPC'tce widnieje (widniał - naklejka jest już dosyć mocno styrana ) MPC1000 BK bez N a na pudełku, papierach i fakturze i gwarancji windnieje dopisek -N - dziwne