DIGITAL MIXER X32

Porozmawiaj o mikserach studyjnych, do scratchu i tych do samplowania też.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

no zaczynam lubić firmę Behringer :)

http://www.behringer.com/EN/Products/X32.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow

edit.

[youtube][/youtube]

co wy na ten mikserek? cena również jest kusząca za tak profesjonalny sprzęt! :D
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Fajna sprawa tylko trochę gabarytowo overkill bo to jest urządzonko głównie preznaczone do FOH na eventach live. Pisałem z chłopem od behringera w tamtym roku jak to wchodziło, czy jest szansa że behringer wypuści zmodernizowanego BCF'a (coś na kształt X32 ale bez zbędnych we/wy audio) ale odpisał mi że nic mu na ten temat nie wiadomo a szkoda, bo gdyby w ofercie był sam kontroler za połowę ceny X32 to łyknąłbym ze dwa na dzień dobry ><
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

przyszłościowo chcę się zajmować miksem, masterem a ta konsoleta cenowo wali konkurencje na łopaty :) wiec fajnie by się można było uczyć na tym mikserku, ponieważ w moim przypadku mam niechęć pracy w DAW ;D
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

No byłoby zajebiście kręcić gałkami zamiast myszką :D Ale jak to dokładnie działa np. jakbym chciał pod coś takiego podpiąć MPC ;> Jak przebiega proces miksowania na urządzeniu tego typu (w sensie wrzucam na to ślady z MPC i miksuję, czy miksuję live i zgrywam przez to na kompa)?
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

wpinasz pendrive'a i ci zgrywa wszystko na osobne ścieżki albo robi mixdown...
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

So simple? ;d Dysk twardy też zadziała z takim cudem? Mega fajna opcja do ciut bardziej profesjonalnej kanciapy, biere to haha
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

znalazłem wersje mini :D

http://www.djshop.pl/i12371,behringer,b ... mpact.html" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

jakbym wszedł do swojego studia wyposażonego w taki sprzęt po jakichś grzybkach to byłby niezły ODLOT ;V
ODPOWIEDZ