czy ktoś z Was robi inną muze na niż bity? :)

czyli pierdzioszenie o szopenie
ODPOWIEDZ
ardo
Padawan

czy ktoś z Was robi coś takiego?
lub może ma linki do tego typu muzy, lub np. ambientu zrobionego na mpc?

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2013, 21:16 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: wstawiaj linki w BBkody
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Przeniosłem, bo tamten dział nie był odpowiednim. Bit to bit - czy to rap, funk czy ambient, ale czaje o co ci chodzi. Większość osób chcących tak eksperymentować wybiera raczej kontrolery typu Maschine, MPD niż MPC, co nie znaczy, że nie zrobisz takiego bitu. To wszystko kwestia próbek jakimi będziesz dysponował i koncepcji.
Jeśli chodzi o konkretne przykłady to nie mogę teraz znaleźć, ale jest tego trochę też.
Awatar użytkownika
Przester
Pad3

Hmm, tak jak Dudi napisał, bit ma szersze znaczenie niż tylko stricte podkład muzyczny dla raperów.
Co do eksperymentów to nie ważne na czym ale co wychodzi. Chociaż mpc wydaje mi się trochę mniej funkcjonalna do tego typu rzeczy w porównaniu do DAWów i tryliardów wtyczek ze sryliardami dzięków. Ale sam ostatnio zupełnie przypadkowo wpadłem na to jak wykręcić pulsujący bas aka dubstep przepuszczjąc zwykłą próbkę basu przez filtry w mpc. :hah: Mocno się jarałem tym odkryciem. To nie sprzęt a jego nieznajomość ogranicza człowieka
https://soundcloud.com/przester-1" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://www.youtube.com/channel/UCXAUL7 ... Kv8pkCYCww" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
ardo
Padawan

do tej pory robilem muze na kompie, szukam czegos by robić dalej to, ale nie na kompie, za jak najmniejsze pieniądze, by wszystko mieć w jednym pudełku :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

ardo pisze:za jak najmniejsze pieniądze
bez kompa słabo to widzę, bo MPC - wydatek, jakiś klawisz - wydatek, interfejs/miser - wydatek, gramofon - wydatek i jeszcze kilka innych :) Nie da się odpuścić kompa całkowicie, chociaż sam też dążę do korzystania z niego jak najmniej.
Waski
Pad1

Ej, ja przez dobre.. 4 lata robiłem na samej workstation :) Da się, ale trzeba na początku wrzucić parę grosza
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

to samo mu w PM'ie napisałem :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

totepady pisze:to samo mu w PM'ie napisałem :D
czyli nie ja jeden się produkowałem odpowiadając na te same pytania haha
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

no ale to chyba dobrze że chłopak zbiera dane z różnych źródeł do kupy :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Pewnie, że dobrze :P ale to można na forum zapytać, potomni będą będą mieli pamiątkę, a i tak te pytania trafiły tutaj.
Awatar użytkownika
lombardo
Pad2

no wiec ja ogolnie szykam muzykow do robienia czegos takiego :[youtube][/youtube] C=(
ODPOWIEDZ