Siema wszystkim chcialbym zebyscie mi doradzili, ktory sptrzet wybrac do samplerowania i co bardziej bedzie sie oplacalo
Jakis nowy akai mpc studio dzialajacy z komputerem PC/ MAC >http://www.ebay.co.uk/itm/Akai-MPC-Stud ... 35c688092d
CZY?
MPC 2500 >http://www.ebay.co.uk/itm/Akai-MPC-2500 ... 43bae8e702
Ogolnie chcialbym dodac ze bede zaczynal swoja przygode z samplowaniem ,ogladalem duzo filmikow na YT i naprzyklad wiekszasc ludzi ktorzy wymiataja na tym sprzecie robiac bity w czasie zeczywistym uzywa mpc 2500 , zupelnie nie wiem co wybrac te nowe mpc ktore dziala tylko z kompem czy starego klasyka ??? .
"Akai MPC Studio + PC " vs MPC 2500
- empecet
- Padawan
bo mieszkam w UK ,moge przeznaczyc do 500F max no moze ciut wiecej ,wlasciwie sie zastanawiam nad mpc 2500 arabmuzik robi na tym cuda.
kiedys widzialem w komisie jak kupywalem telefon i widzialem na pulce lezala mpc500 wiedzialem do czego to sluzy ,nawet zerknelem przez chwile ,ale sie rozmyslilem i zaluje bo po pracy nie mam co robic siedze w pokoju na kompie slucham muzyki gram ,a tak bym mial zajecie . poczytalem troche postow tutaj na forum i chyba zrezygnuje z tego mpc studio ,bo to chyba lipne jest fajnie wyglada ale ,arabmuzik by sie nie mylil he he
kiedys widzialem w komisie jak kupywalem telefon i widzialem na pulce lezala mpc500 wiedzialem do czego to sluzy ,nawet zerknelem przez chwile ,ale sie rozmyslilem i zaluje bo po pracy nie mam co robic siedze w pokoju na kompie slucham muzyki gram ,a tak bym mial zajecie . poczytalem troche postow tutaj na forum i chyba zrezygnuje z tego mpc studio ,bo to chyba lipne jest fajnie wyglada ale ,arabmuzik by sie nie mylil he he
- bizon
- Moderator
Jak mieszkasz w UK to radze Ci odlozyc troche wiecej z 700-800£ i kupic np: MPC 2500SE taki jak ma Araabmuzik albo Ryba z naszego forum, tydzien czy dwa Cie nie zbawi. Ja osobiscie MPC 5000 w cash converters wyrwalem za 750£, za 700£ mysle ze 2500SE spokojnie znajdziesz. Patrz na gumtree.co.uk takze, czasem fajne MPCtki mozna bylo wyrwac.
MPC Studio tez jest dobre, tylko ze to kontroler. Nie mozesz na tym robic bitow bez udzialu komputera i programu dodanego do MPC. Jesli bawiles sie kiedys w FLu albo jakims innym Dawie to przypadnie Ci do gustu. Jesli wgl nie miales stycznosci z robieniem bitow, to polecam MPC, ktore nie sa kontrolerami.
MPC Studio tez jest dobre, tylko ze to kontroler. Nie mozesz na tym robic bitow bez udzialu komputera i programu dodanego do MPC. Jesli bawiles sie kiedys w FLu albo jakims innym Dawie to przypadnie Ci do gustu. Jesli wgl nie miales stycznosci z robieniem bitow, to polecam MPC, ktore nie sa kontrolerami.
- empecet
- Padawan
http://www.gumtree.com/p/for-sale/akai- ... 1015295868" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
Patrz co znalazlem ,2500SE za 500f .
Jutro dzwonie do goscia i rezerwuje ta maszyne ,w sobote mam wyplate to zabiore ja ... bo to taka sama maszynka co arabmuzik klika?tak?
A i jeszcze jedno pytanie czy ja moge podlaczyc pod to tylko sluchawki ,bo raczej na glosnikach nie bede mial jak wynajmuje pokoj , w chacie male dzieci sa wiec lipa troche ,aha i podpowiedzialbys mi jak sie za to zlapac ,kupic dodatkowe ram itp itd ? bo ja jestem zielony nie iwem jak sie do tego zabrac. Z gory dzieki.
Patrz co znalazlem ,2500SE za 500f .
Jutro dzwonie do goscia i rezerwuje ta maszyne ,w sobote mam wyplate to zabiore ja ... bo to taka sama maszynka co arabmuzik klika?tak?
A i jeszcze jedno pytanie czy ja moge podlaczyc pod to tylko sluchawki ,bo raczej na glosnikach nie bede mial jak wynajmuje pokoj , w chacie male dzieci sa wiec lipa troche ,aha i podpowiedzialbys mi jak sie za to zlapac ,kupic dodatkowe ram itp itd ? bo ja jestem zielony nie iwem jak sie do tego zabrac. Z gory dzieki.
- bizon
- Moderator
Wystawil to 8 dni temu, lepiej jeszcze dzis esa mu wyslij czy nie sprzedal.
Sluchawki jak najbardziej da rade podpiac, a do 2500 SE zadnych rozszerzen nie trzeba bo wszystko ma na maxa rozbudowane. Jedynie platnego OSa bedziesz mogl wgrac, jesli bedziesz chcial, ale o tym lepiej z innymi pogadaj, albo poszperaj na forum chyba gdzies byl juz o tym watek.
Sluchawki jak najbardziej da rade podpiac, a do 2500 SE zadnych rozszerzen nie trzeba bo wszystko ma na maxa rozbudowane. Jedynie platnego OSa bedziesz mogl wgrac, jesli bedziesz chcial, ale o tym lepiej z innymi pogadaj, albo poszperaj na forum chyba gdzies byl juz o tym watek.
- dudi
- Pad16
Darmowego równieżbizon wrote:Jedynie platnego OSa bedziesz mogl wgrac, jesli bedziesz chcial, ale o tym lepiej z innymi pogadaj, albo poszperaj na forum chyba gdzies byl juz o tym watek.
Coś się tak uparł na tego Araaba? Pamiętaj, że to nie maszyna robi bity tylko ty, więc to, że będziesz miał 2500 nie znaczy, że będziesz pro, bo chyba nie do końca w dobrą stronę kalkulujesz
- empecet
- Padawan
dudi wrote:Darmowego równieżbizon wrote:Jedynie platnego OSa bedziesz mogl wgrac, jesli bedziesz chcial, ale o tym lepiej z innymi pogadaj, albo poszperaj na forum chyba gdzies byl juz o tym watek.
Coś się tak uparł na tego Araaba? Pamiętaj, że to nie maszyna robi bity tylko ty, więc to, że będziesz miał 2500 nie znaczy, że będziesz pro, bo chyba nie do końca w dobrą stronę kalkulujesz
Zeby moc robic to co araab na mpc trzeba miec podzielna uwage jak perkusista, ,ktorej ja nie mam ,poprostu chcem sie czyms zajac ,tak dla zajawki ,powiedzialem kupie te empece ,tutaj moge sobie pozwolic na taki sprzecik ,a jak zjade do polski ,nie ogarne takiego sprzetu za chiny ludowe ,bo nawet jak bym mial chajs na mpc2500 to watpie czy bym wylazyl taka kwote
Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie ,jakbbym kupil do maszynki glosniki czy potrzebuje wzmacniacza ,czy jakies tam miksery? zeby to dzialalo wzrorowo?
- DonPadzior
- Admin
być jak arab na mpc... bezcenne
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- bizon
- Moderator
Hahaha
Ale wiadomo, ze Araab robi teraz mega reklame dla 2500SE jak i wszystkich MPC. Wcale sie nie dziwie, ze ludzie chca miec MPC takie jak on, ale procz MPC trzeba tez poswiecic tyle czasu ile on poswiecil zeby grac na podobnym poziomie.
Ale wiadomo, ze Araab robi teraz mega reklame dla 2500SE jak i wszystkich MPC. Wcale sie nie dziwie, ze ludzie chca miec MPC takie jak on, ale procz MPC trzeba tez poswiecic tyle czasu ile on poswiecil zeby grac na podobnym poziomie.
- dudi
- Pad16
albo żonglerempecet wrote:Zeby moc robic to co araab na mpc trzeba miec podzielna uwage jak perkusista
głośniki pasywne + wzmacniacz, głośniki aktywne brak wzmacniacza, mikser może się przydać do różnych opcji, musem na początek nie jest.empecet wrote:Mam jeszcze jedno pytanie odnosnie ,jakbbym kupil do maszynki glosniki czy potrzebuje wzmacniacza ,czy jakies tam miksery? zeby to dzialalo wzrorowo?
totepady wrote:być jak arab na mpc... bezcenne