ok, umknęło mi to zapewne,
w takim razie wypalanie CD, drukowanie okładki i w świat!
mpc-forum.eu volume one
- CarolYo
- Pad4
MPC takes me to outher SPACE!!
https://soundcloud.com/carolyo" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
https://soundcloud.com/carolyo" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- timaciek
- Pad2
Dudi my tu gadu gadu, pierdu pierdu, a gdzie jest ten mój helikopter, który mi obiecałeś ? Podobno pierwszy hajs z radia już dostałeś, nieprawdaż ?
https://soundcloud.com/timaciek" onclick="window.open(this.href);return false;
- dudi
- Pad16
Ja mogę to zorganizować, już wszystko nawet wiem, kwestia zrzutki. CD z nadrukiem w digipacku aye!Ende pisze:Można wytłoczyć ze 100 płyt, tylko wiadomo, to jest inwestycja i ciekawe kto się tego podejmie
Jeszcze nie, bo faktura była przelewowatimaciek pisze:Dudi my tu gadu gadu, pierdu pierdu, a gdzie jest ten mój helikopter, który mi obiecałeś ? Podobno pierwszy hajs z radia już dostałeś, nieprawdaż ?
Biere to na klatę i przepraszam za pomyłkę, bo to moja literówka (za dużo roboty z tym miałem i nie zauważyłem). Wieczorem się za to oćwiczę pańska rózgą, a teraz kajam się ze łzami w oczachStayTuned pisze:oj panowie, zajebista akcja, ale tej literówki w tytule mogliście mi oszczędzić
na następną akcje proponuje zrobić bity i pozapraszać na swoje bity kolegów mc's - będzie bitowane i nawijane
Na usprawiedliwienie mam fakt, że na szczęście cały tytuł jest długawy i nie rzuca się w oczy
Co do kolejnej edycji to również będę za rapsami, ale wtedy to już chciałbym ogarnąć mocniejszy album, a nie EPkę. Zawsze jakieś doświadczenie już mam, więc i organizacja będzie lepsza, ale póki co dajmy się temu chwilę rozejść i za kilka tygodni/miesięcy będzie można ruszyć coś nowego. Obecnie po głowie chodzi mi wreszcie odpalenie Ligii Bitów ^^ tylko przeraża mnie ilość obowiązków, które ostatnio wziąłem sobie na banię i sesja, która też nie poczeka, więc muszę dobrze przemyśleć jak to zorganizować czasowo, żeby lipy nie było.
- pietruh
- Pad12
Kiedyś pisałem do tłoczarni (czy jakoś tak?) i za 50 sztuk było po 6 zł za płytkę (5 zł z kawalkiem nie pamietam dokladnie) więc da radę taniej I to było w takim normalnym opakowaniu
Klik
O coś takiego - nie znalazłem innego obrazka. Więc w 15 zł dałoby radę się zmieścić. "_
Klik
O coś takiego - nie znalazłem innego obrazka. Więc w 15 zł dałoby radę się zmieścić. "_
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
-
- Pad10
Ale sam jewel case jest dość dupny, jak już szaleć, to super jewel case.
P.s TŁOCZNI, nie TŁOCZARNI drogi pietruhu
P.s TŁOCZNI, nie TŁOCZARNI drogi pietruhu
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
- dudi
- Pad16
wg profesjonalnych firm minimum to 500, ale myślę, że to też cyfra zaniżona na potrzeby rynku, bo jednak logicznym jest fakt, że zamawiając stosunkowo drogą matrycę (porównuję cenę matrycy do ceny skopiowania tych 50, 100, 200 czy nawet 500 sztuk CD) trzeba by chcieć znacznej ilości płyt. Nikt nie inwestuje w bletki nie chcąc zwinąć w nich typka
- dudi
- Pad16
Nagrywa się na gotowe (wcześniej wytłoczone) CD, a tłocząc... tłoczy się haha nośnik od podstaw wg wzoru, tzn. wcześniej przygotowanej matrycy. Różnica jest w (bo ja wiem) trwałości, bo w jakości chyba niespecjalnie, zawsze też może się pojawić jakiś błąd podczas kopiowania - specjalistą w tej dziedzinie nie jestem, wiem tylko tyle.