Jak zacząć nagrywać?
-
- Padawan
To wiem już mam teraz tylko jak zmienić głośność pada/sampla bo nie wiem co w tym STEP EDIT dać. I jak loopować bębny co zagram i czemu mi się tak dziwnie dzieje że zawsze jak gram od kopa stopę, werbel, HH to przy pierwszym loopie jaki zagram HH jest opóźniony, zaczęło mi się tak nagle dziać po zresetowaniu samplerka.
-
- Padawan
Okej ogarnąłem sobie już podstawy związane z perkusja. Następne pytanie brzmi : chce sobie pociąć sampel i czy można to zrobić tylko przy pomocy mpc czy muszę podpinać do PC? Jeśli się da to jak ? Bardzo mi na tym zależy bo wiadomo będę mógł już coś pierwszego skleić
Okej dzięki wielkie ziomeczki, wiem ale nie chce zaśmiecać forum
Okej dzięki wielkie ziomeczki, wiem ale nie chce zaśmiecać forum
Ostatnio zmieniony 12 maja 2013, 18:19 przez MLD, łącznie zmieniany 5 razy.
- pietruh
- Pad12
Na samym mpc
MODE>TRIM> Tniesz
Wybierasz sampel i jazda
pierwsze pole to start
drugie to koniec
potem jedziesz na sam koniec i kręcisz na 3 numer czyli EXTRACT>WYBIERASZ PADA>JAZDA JESTEŚ JAK OSTR
MODE>TRIM> Tniesz
Wybierasz sampel i jazda
pierwsze pole to start
drugie to koniec
potem jedziesz na sam koniec i kręcisz na 3 numer czyli EXTRACT>WYBIERASZ PADA>JAZDA JESTEŚ JAK OSTR
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
- DonPadzior
- Admin
Mode+Pad 6
Następne pytania zadawaj w osobnych tematach bo ciężko bedzie "nowym" znaleźć coś pomocnego w temacie który ma 50 stron - Weedman juz taki jeden temat rypnął heh
Następne pytania zadawaj w osobnych tematach bo ciężko bedzie "nowym" znaleźć coś pomocnego w temacie który ma 50 stron - Weedman juz taki jeden temat rypnął heh
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- DonPadzior
- Admin
masz na karcie a nie w pamięci... najpierw ładujesz do pamięci a później przycinasz:
mode+pad 2 -> ładujesz a pózniej trim
mode+pad 2 -> ładujesz a pózniej trim
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
- DonPadzior
- Admin
albo zbyt duży sampel , albo zbyt dużo sampli....
Upewnij się że na 100% masz 128 ramu
Upewnij się że na 100% masz 128 ramu