Taki prezent mały dla posiadaczy MPC 2000XL, instrukcja w języku polskim. xxx // dudi
Jak ktoś ma czas to proszę o wyjaśnienie pewnej kwestii dotyczącej zapisywania projektu, ponieważ chce zapisać pojedyńczą sekwencje wraz z sounds, tak aby zapisało ją w wav a midi nie. Proszę o wyjaśnienie bo się pogubiłem troszkę. Można wyjaśnić cały proces zapisywania bitu w rozszerzeniu WAV.
Pozdrawiam
Zapisywanie i prezent :)
- jacai
- Pad7
Z tego co wiem w 2000 i 2000xl nie ma możliwości zapisana sekwencji sampli jako wave na samym sprzęcie. Musisz zgrać to przez mikser, kartę dźwiękową etc. bezpośrednio na kompa lub coś innego.
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
- EML
- Pad1
Bierzcie i jedzcie z tego wszyscy. Nie mogłem znaleźć nigdzie wersji PL i zakupiłem za 30zł. Pieniądze dla większości najważniejsze...
Chyba jest możliwość pobrania i wszystko się wyświetla, tak ??
POPRAWIŁEM LINK, TAKŻE MOŻNA JUŻ KORZYSTAĆ
________________________________________________________________________________________________________________________________
Dobrze, a co zrobić z gotowym bitem, jak go zapisać w postaci wav ??
Chyba jest możliwość pobrania i wszystko się wyświetla, tak ??
POPRAWIŁEM LINK, TAKŻE MOŻNA JUŻ KORZYSTAĆ
________________________________________________________________________________________________________________________________
Dobrze, a co zrobić z gotowym bitem, jak go zapisać w postaci wav ??
-
- Pad1
tak, ale w wszystkie wyjścia i wejścia w 2000xl (poza słuchawkowym) są mono, wiec możesz równie dobrze !@#$%^&* sobie przelotki z jacka 6,3mm MONO na RCA czy tam chinche jak kto woli. wtedy te przelotki w stereo out, w przelotki wpinasz kabel chinche na jacka czy co tam potrzebujesz i wio
zapisania gotowego bitu w wavie na xl sie nie da, nawet nie próbuj
zapisania gotowego bitu w wavie na xl sie nie da, nawet nie próbuj
- EML
- Pad1
- DonPadzior
- Admin
użyj Jacków....
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.