Siama wszystkim

Jesteś nowy? Przywitaj się i napisz kilka słów o sobie.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Daysimo
Padawan

Witam wszystkich serdecznie. Nazywam się Szymon. Swoją przygodę z MPC zacząłem niedawno bo w kwietniu tego roku. Także jestem świeży w temacie i dużo nauki przede mną. Posiadam MPC2500, chociaż na początku był plan zakupu 1000, tylko ciężko je było dostać. Teraz śmiało mogę powiedzieć, że warto było dorzucić te 200E. Przerobiłem do tej pory podstawowe funkcje, jak i część bardziej zaawansowanych. Jeszcze nie układa się to dla mnie w jedną całość, ale jestem na dobrej drodze. Na razie skupiam się na programowaniu perki, chociaż chciało by się już coś fajnego nagrywać, ale na to trzeba czasu. Zrozumiałem po tych niecałych 2 miechach posiadania sprzętu, że to nie jest takie łatwe jak się nam wszystkim zapewne wydawało. Maszynka za nas całej pracy nie zrobi. Mam nadzieję, że mogę liczyć na waszą pomoc. Swoją drogą, jak długo wam zajęło nauczenie się obsługi sprzętu i spłodzenie czegoś na dobrym poziomie?

Pozdro
"Daj powód dla którego mamy wciąż patrzeć w słońce, gdy oślepieni blaskiem ślepo idą za końcem"
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

cześć, siema, witam
Daysimo pisze:Swoją drogą, jak długo wam zajęło nauczenie się obsługi sprzętu
2-3 dni i wiedziałem wszystko
Daysimo pisze:i spłodzenie czegoś na dobrym poziomie?
pytanie zbyt subiektywne żeby jednoznacznie odpowiedzieć, dla wielu do tej pory pewnie nie robię niczego na dobrym poziomie, a inni od dawna mogą się jarać :v
Ende
Pad10

eeeema! czekam na mega produkcje :)
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

siemanero

mi zajęło prawie roczek na poznanie maszynki :P

a pierwsza produkcja którą się jarałem (no i do dziś się nią jaram :) ) była po roczku :D
Awatar użytkownika
Daysimo
Padawan

dudi pisze:2-3 dni i wiedziałem wszystko
Chyba wcześniej miałeś do czynienia ze sprzętem tego typy. Bo mnie jako totalnemu laikowi nie wydaje się, żeby było to do ogarnięcia w dwa 3 dni. Poza tym przecież jest od groma opcji, nie mówię tu o zgrywaniu sampla, cięciu go, czy ładowaniu i sejwowaniu plików. Bo to banał. Same ustawienia filtrów, equalizera, efektów. Czy wycinanie z sampla danego dźwięku, który nas interesuje.Bardziej to jest czarną magią dla mnie w tym momencie.
dudi pisze: zbyt subiektywne żeby jednoznacznie odpowiedzieć, dla wielu do tej pory pewnie nie robię niczego na dobrym poziomie, a inni od dawna mogą się jarać
Chodziło mi bardziej o stworzenie czegoś, z czego byli byście sami zadowoleni.
Ryba pisze:siemanero

mi zajęło prawie roczek na poznanie maszynki :P
a pierwsza produkcja którą się jarałem (no i do dziś się nią jaram :) ) była po roczku :D

Jest tego trochę. Zakupiłem sobie Tutorial z mpc-samples.com i z nim próbuję odkrywać tajniki MPCetki. Jak długo bawisz się w beatmaking na MPC?
Ostatnio zmieniony 30 maja 2013, 16:20 przez Ryba, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: leki bałagan zrobiłeś poprawiłem :)
"Daj powód dla którego mamy wciąż patrzeć w słońce, gdy oślepieni blaskiem ślepo idą za końcem"
Awatar użytkownika
DonPadzior
Admin

Daysimo pisze:Zakupiłem sobie Tutorial z mpc-samples.com i z nim próbuję odkrywać tajniki MPCetki
Nie kupuj nic z mpc-samples.com bo jest to kupa mało przydatnego gówna, a przynajmniej nie ma tam nic czego nie dowiedziałbyś się na jednej z pierwszych trzech/czterech stron jakie wyskoczą po wpisaniu w google:

how to xxxxxxxxxx (twoje pytanie) mpc2500
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Awatar użytkownika
Ryba
Admin

Daysimo pisze:Jest tego trochę. Zakupiłem sobie Tutorial z mpc-samples.com i z nim próbuję odkrywać tajniki MPCetki. Jak długo bawisz się w beatmaking na MPC?
półtora roku juz na mpc pracuje, wcześniej w DAW-ach siedziałem i na MPD32 klepalem :)
Awatar użytkownika
dudi
Pad16

Daysimo pisze:
2-3 dni i wiedziałem wszystko
Chyba wcześniej miałeś do czynienia ze sprzętem tego typy. Bo mnie jako totalnemu laikowi nie wydaje się, żeby było to do ogarnięcia w dwa 3 dni. Poza tym przecież jest od groma opcji, nie mówię tu o zgrywaniu sampla, cięciu go, czy ładowaniu i sejwowaniu plików. Bo to banał. Same ustawienia filtrów, equalizera, efektów. Czy wycinanie z sampla danego dźwięku, który nas interesuje.Bardziej to jest czarną magią dla mnie w tym momencie.
pytanie zbyt subiektywne żeby jednoznacznie odpowiedzieć, dla wielu do tej pory pewnie nie robię niczego na dobrym poziomie, a inni od dawna mogą się jarać
Chodziło mi bardziej o stworzenie czegoś, z czego byli byście sami zadowoleni.
?
Nie miałem nic wcześniej, a w sumie jakiejś czarnej magii w ustawieniach filtrów, EQ czy efektów nie ma ;> Instrukcja, zabawa, kombinacja = szybki ogar.
A zadowolony... no to wiadomo, że pierwszym bitem ever byłem zajarany jak południowa część Japonii w czterdziestym piątym :P czyli po jakimś tygodniu hahah

totepady pisze:Nie kupuj nic z mpc-samples.com bo jest to kupa mało przydatnego gówna, a przynajmniej nie ma tam nic czego nie dowiedziałbyś się na jednej z pierwszych trzech/czterech stron jakie wyskoczą po wpisaniu w google: [...]
ewentualnie YT, czy tu na forum :)
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

Siema!

Ja po około 10 dniach już ogarniałem raczej większość opcji i parę odkryłem po jakimś czasie ew. zacząłem ich używać :D
We can play in the graveyard
Dream about joining in
ODPOWIEDZ