Gramofon do samplingu

Paskowe i z napędem bezpośrednim. Wkładki, igły, headshelle i cały ten stuff.
zone

zainwestuj w dobry system, jak nie masz zamiaru skreczowac to styknie ci byle jaki gram co tylko trzyma obroty i mozna nowe systemy zamontowac... Przejdz sie po komisach z plytami tam czesto sa gramy za grosze... Ja mam jakiegos fishera w garazu znalezionego i w !@#$%^&* daje rade z shurem m44
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

może ktoś popatrzeć na allegro? Bo ja się nie znam. Do 150 zł ale już z tym dobrym systemem. Tylko do samplingu.
Ja się nie znam i jak widzę technics #!%$!#%!#%! ( zamiast tych znaczków model) to nic nie wiem.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
zone

Dobry system do samplingu kosztuje wiecej niz 150 :)
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

W tym jeszcze ma być gramofon "_
Dream about joining in
zone

To chyba lepiej dozbierac to 100pln i kupic cos z naprawde dobrym systemem
Awatar użytkownika
marcinmsz
Pad2

Zacznijmy od tego: 100 złotych na gramofon to jest MAŁO. Za 100 złotych nie kupisz porządnego ani gramofonu, ani wieży ani głośników ani niczego. Zastanów się teraz po co chcesz samplować z winyli. Czy to jest tylko kaprys, który za chwilę Ci przejdzie? Czy jednak może chcesz JAKĄŚ jakość z tego sprzętu uzyskać? W tym momencie przypomnij sobie argumenty, które wymieniają Twoi ulubieni producenci przy punktowaniu zalet klasycznego cięcia z placków.
Jeśli wybrałeś opcję numer dwa: dozbieraj drugą stówę na jakiś używany gramofon z klasycznym ramieniem 1/2, do którego będziesz mógł wczepić (nawet) wyżej wymienioną wkładkę Ortofona [to chyba najlepsza (najtańsza) opcja na ten budżet, wkładka posiada przyjemną górę i ciepłe "winylowe" brzmienie, do samplowania wystarczy] i możesz jechać z tematem.
Testowałem sporo gramofonów i za 50 złotych to nie wiem, możesz kupić sobie unitrę z wkładką piezoelektryczną hehehehe
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

to mam czekać do końca wakacji?! Bo w wakacje to wiadomo jak z hajsem jest... :(
Marcin - Dudi pisał, że unitra za 40 zł dobrze mu grała i chciał mi ją sprzedać na początek ale hajsu nie miałem.
Dream about joining in
zone

250zl to rownowartosc 7/8 dobrych plackow, wiec nie wiem czy ci to w ogole potrzebne
Awatar użytkownika
marcinmsz
Pad2

^Nie no, bez przesady, dobra sample można znaleźć w wosku za 5PLNów.
pietruh: ja bym czekał/dozbierał/znalazł pracę/sprzedał nerkę czy cokolwiek, ale jak się uprzesz to możesz samplować nawet z gramofonu za dwajścia złotych [tylko po co]
zone

Wiadomo, tylko ze wiekszosc dobrych rzeczy kosztuje kapkie wiecej
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

Ale ja chce gramofon za 50 zl i widze na allegro za tą cenę technicsy czemu nie wziasc takiego gramca albo tego shura ktorego wstawilem wyzej??
Dream about joining in
zone

No ale tez bym dozbieral :P wakacje sa to mozesz sie za robote wziac. Stary technics to dobra opcja. Najwazniejszy jest system.
Awatar użytkownika
marcinmsz
Pad2

zone pisze:Wiadomo, tylko ze wiekszosc dobrych rzeczy kosztuje kapkie wiecej
Żebyś się zdziwił ile zajebistych płyt kupiłem za grosze :) To się nazywa digging swoją drogą ;)

pietruh: pokaż mi te Technicsy za 50...
zone

Chcesz sie licytowac :P? Bo chyba wygram :) pomijajac polskie wysokie naklady
Ende
Pad10

!@#$%^&* no uparty, zupełnie jak ja ><
MPD 32 (fingerdrumming in progress)
Awatar użytkownika
marcinmsz
Pad2

zone pisze:Chcesz sie licytowac :P? Bo chyba wygram :) pomijajac polskie wysokie naklady
Ostatnio dorwałem Purple Rain za dychę żeby daleko nie szukać ;) Stan igłą.
Tydzień temu mniej znaną płytę Earth Wind & Fire za 15, kopalnia sampli swoją drogą :V
Już nie mówiąc o Angli, od Jazzmataz czy "W" Wutangu za funta, ale mówimy o Polsce :)
zone

Earth Wind & Fire dorwałem za 20 :D !@#$%^&* rzecz, mam w !@#$%^&* rzeczy za 1,2,3 euro, same perełki, bez schwarzwaldu. Da się znaleźć, jednak rzeczy od blue note, którymi się jaram niemiłosiernie są droższe :)
Awatar użytkownika
marcinmsz
Pad2

No czyli wygrałem :D
Oj, blue note w moim sercu na zawsze, ale mówiłem że można kupić ZAJEBISTE rzeczy a nie NAJLEPSZE :P
zone

no z tą jedną wygrałeś, ale nie będę tu się woził tytułami bo nie o tym temat :D
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

marcinmsz pisze:
pietruh: pokaż mi te Technicsy za 50...
Allegro
Dream about joining in
ODPOWIEDZ