Gramofon do samplingu
zainwestuj w dobry system, jak nie masz zamiaru skreczowac to styknie ci byle jaki gram co tylko trzyma obroty i mozna nowe systemy zamontowac... Przejdz sie po komisach z plytami tam czesto sa gramy za grosze... Ja mam jakiegos fishera w garazu znalezionego i w !@#$%^&* daje rade z shurem m44
- pietruh
- Pad12
może ktoś popatrzeć na allegro? Bo ja się nie znam. Do 150 zł ale już z tym dobrym systemem. Tylko do samplingu.
Ja się nie znam i jak widzę technics #!%$!#%!#%! ( zamiast tych znaczków model) to nic nie wiem.
Ja się nie znam i jak widzę technics #!%$!#%!#%! ( zamiast tych znaczków model) to nic nie wiem.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
- marcinmsz
- Pad2
Zacznijmy od tego: 100 złotych na gramofon to jest MAŁO. Za 100 złotych nie kupisz porządnego ani gramofonu, ani wieży ani głośników ani niczego. Zastanów się teraz po co chcesz samplować z winyli. Czy to jest tylko kaprys, który za chwilę Ci przejdzie? Czy jednak może chcesz JAKĄŚ jakość z tego sprzętu uzyskać? W tym momencie przypomnij sobie argumenty, które wymieniają Twoi ulubieni producenci przy punktowaniu zalet klasycznego cięcia z placków.
Jeśli wybrałeś opcję numer dwa: dozbieraj drugą stówę na jakiś używany gramofon z klasycznym ramieniem 1/2, do którego będziesz mógł wczepić (nawet) wyżej wymienioną wkładkę Ortofona [to chyba najlepsza (najtańsza) opcja na ten budżet, wkładka posiada przyjemną górę i ciepłe "winylowe" brzmienie, do samplowania wystarczy] i możesz jechać z tematem.
Testowałem sporo gramofonów i za 50 złotych to nie wiem, możesz kupić sobie unitrę z wkładką piezoelektryczną hehehehe
Jeśli wybrałeś opcję numer dwa: dozbieraj drugą stówę na jakiś używany gramofon z klasycznym ramieniem 1/2, do którego będziesz mógł wczepić (nawet) wyżej wymienioną wkładkę Ortofona [to chyba najlepsza (najtańsza) opcja na ten budżet, wkładka posiada przyjemną górę i ciepłe "winylowe" brzmienie, do samplowania wystarczy] i możesz jechać z tematem.
Testowałem sporo gramofonów i za 50 złotych to nie wiem, możesz kupić sobie unitrę z wkładką piezoelektryczną hehehehe
- pietruh
- Pad12
to mam czekać do końca wakacji?! Bo w wakacje to wiadomo jak z hajsem jest...
Marcin - Dudi pisał, że unitra za 40 zł dobrze mu grała i chciał mi ją sprzedać na początek ale hajsu nie miałem.
Marcin - Dudi pisał, że unitra za 40 zł dobrze mu grała i chciał mi ją sprzedać na początek ale hajsu nie miałem.
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Dream about joining in
- marcinmsz
- Pad2
^Nie no, bez przesady, dobra sample można znaleźć w wosku za 5PLNów.
pietruh: ja bym czekał/dozbierał/znalazł pracę/sprzedał nerkę czy cokolwiek, ale jak się uprzesz to możesz samplować nawet z gramofonu za dwajścia złotych [tylko po co]
pietruh: ja bym czekał/dozbierał/znalazł pracę/sprzedał nerkę czy cokolwiek, ale jak się uprzesz to możesz samplować nawet z gramofonu za dwajścia złotych [tylko po co]
No ale tez bym dozbieral wakacje sa to mozesz sie za robote wziac. Stary technics to dobra opcja. Najwazniejszy jest system.
- marcinmsz
- Pad2
Ostatnio dorwałem Purple Rain za dychę żeby daleko nie szukać Stan igłą.zone pisze:Chcesz sie licytowac ? Bo chyba wygram pomijajac polskie wysokie naklady
Tydzień temu mniej znaną płytę Earth Wind & Fire za 15, kopalnia sampli swoją drogą
Już nie mówiąc o Angli, od Jazzmataz czy "W" Wutangu za funta, ale mówimy o Polsce
Earth Wind & Fire dorwałem za 20 !@#$%^&* rzecz, mam w !@#$%^&* rzeczy za 1,2,3 euro, same perełki, bez schwarzwaldu. Da się znaleźć, jednak rzeczy od blue note, którymi się jaram niemiłosiernie są droższe