Podgłaśnianie i przyciszanie sampla

Wszystko na temat legendarnych MPC2000 i MPC2000xl.
ODPOWIEDZ
buh
Pad1

Siema znowu. Słuchajcie mam problem z przyciszeniem sampla, a konkretnie kick'a.
Wciskam sobie PARAMS na owym kick'u, następnie przycisk WINDOW i mam pokazane po prawej Velo:127 tudzież głośność. Kręcę pokrętłem na mniej dajmy na to że na 80, wciskam CLOSE i zmiany się nie zapisują bo kiedy ponownie otworze WINDOW to dalej Velo jest 127. Może coś robię nie tak i powienienem to zrobić w inny sposób? Czy jakoś inaczej się to zapisuje?
Wiem że mógłbym zagrać go od nowa ciszej ale tak mi ładnie siadł że nie chcę go !@#$%^&* i wolałbym ręcznie przyciszyć...
ha7e
Pad1

chcesz przyciszyć próbkę, czy w którymś konkretnym miejscu w sekwencji przyciszyć?

dobra, doczytałem teraz, a nie moge zedytować posta; tylko step sequencer w tej sytuacji ratuje panie. jak zakrecisz na to 80, to moze nacisnij enter, nie bawilem sie zbyt duzo step seq
Ostatnio zmieniony 07 cze 2013, 19:59 przez Ryba, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edytowałem posta
buh
Pad1

Step sequencer? Jak to odpalić? Który przycisk to enter? :D
Przem
Pad1

Przyciszyć w sumie możesz na kilka sposobów:
1. TRIM (shift+5), szukasz tam swój sampel -> dajesz PARAMS -> tam masz LEVEL i ściszasz.
2. MIXER (shift+7) -> wciskasz pad na którym masz tego kicka i kręcisz kółkiem.
3. 16 level -> wciskasz pad -> ustawiasz na velocity i wybierasz pod którym padem Ci pasuje głośność.
pozdro
buh
Pad1

Dziękówa!
Jatos

Shift + mixer i tam masz najszybciej
ODPOWIEDZ