W zasadzie nie pomyślałem o tym, że te wejścia z tyłu, to w zasadzie WYJŚCIA.
Bo zamiast przeczytać, lub wziąć na logikę, pokierowałem się tym, że z tyłu w MPC są dwa kanały "Rec In"
No i, że przecież S'ka jest mono, więc sam sobie odpowiedziałem na pytania lol.
Ale zostaję jeszcze OS
MPC 60 MKII/S950
-
- Moderator
http://manuals.fdiskc.com/flat/Akai%20S ... Manual.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
tu masz manuala do s950 przeczytaj sobie go i przestan zasmiecac.
Co do OS to ronice sa takie ze wprowadzono lepsza obsluge SCSI oraz poprawki dotyczace MIDI. Wszelkie info masz na necie. Masz do0 tego fajne narzedzie ktore sie nazywa google
tu masz manuala do s950 przeczytaj sobie go i przestan zasmiecac.
Co do OS to ronice sa takie ze wprowadzono lepsza obsluge SCSI oraz poprawki dotyczace MIDI. Wszelkie info masz na necie. Masz do0 tego fajne narzedzie ktore sie nazywa google
-
- Padawan
W takim razie czy to jest forum dla samych ZNAWCÓW każdego jednego samplera, czy dla ludzi którzy gdy czegoś nie wiedzą, to pytają? Ja rozumiem zaśmiecanie, zaśmiecaniem... Powtarzanie tematów itd, ale bez przesady, chyba nie każdy czyta pierw manuala, a później kupuję sprzęt, raczej to pierw się kupuję sprzęt w kartonie, w którym jest manual, i przed rozpoczęciem zabawy z nim, powinno się go przeczytać, ale nie wiem kto pierw studiuję manuale sprzętów, które nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie miał.
Pytam tutaj, bo tu są osoby, które mają informacje z pierwszej ręki, potwierdzone, od ludzi którzy mają ten sprzęt u siebie w domu czy studiu. W dodatku to jest polskojęzyczne forum, a w polskim języku to jest mało materiałów i informacji na temat takich starych maszyn. Niby angielski nie jest problemem, ale wiadomo, że zawsze przyjemnie jest coś czytać we własnym języku.
Mam jedno pytanie, ponieważ mam okazję testować teraz S950, w jaki sposób uzyskać odsłuch z gramofonu, już w fazie szukania sampli, a nie po nagraniu ich?
Wydaję mi się, że robie wszystko dobrze. Mam wpięty kabel w wyjście "MIX" z S'ki, i normalnie idzie do kanału 1 mono w mikserze, ale nie ma żadnego dźwięku, czy to jest coś nie tak z gniazdem, czy to jakoś inaczej działa?
No, bo na MPC już w oknie samplowania po wyborze wejścia i ustawianiu threhold'a słychać to co leci na gramofonie.
Pytam tutaj, bo tu są osoby, które mają informacje z pierwszej ręki, potwierdzone, od ludzi którzy mają ten sprzęt u siebie w domu czy studiu. W dodatku to jest polskojęzyczne forum, a w polskim języku to jest mało materiałów i informacji na temat takich starych maszyn. Niby angielski nie jest problemem, ale wiadomo, że zawsze przyjemnie jest coś czytać we własnym języku.
Mam jedno pytanie, ponieważ mam okazję testować teraz S950, w jaki sposób uzyskać odsłuch z gramofonu, już w fazie szukania sampli, a nie po nagraniu ich?
Wydaję mi się, że robie wszystko dobrze. Mam wpięty kabel w wyjście "MIX" z S'ki, i normalnie idzie do kanału 1 mono w mikserze, ale nie ma żadnego dźwięku, czy to jest coś nie tak z gniazdem, czy to jakoś inaczej działa?
No, bo na MPC już w oknie samplowania po wyborze wejścia i ustawianiu threhold'a słychać to co leci na gramofonie.
-
- Moderator
Idąc tym tokiem myślenia rozumiem że wpierw kupujesz auto a dopiero potem zapisujesz się na prawo jazdy tak?SoxReb pisze:Powtarzanie tematów itd, ale bez przesady, chyba nie każdy czyta pierw manuala, a później kupuję sprzęt, raczej to pierw się kupuję sprzęt w kartonie, w którym jest manual, i przed rozpoczęciem zabawy z nim, powinno się go przeczytać, ale nie wiem kto pierw studiuję manuale sprzętów, które nawet nie wiadomo czy kiedykolwiek będzie miał.
Tak i te osoby w tym ja [bo równiez posiadałem s950] ci za każdym razem odpowiadamy podając nie dość że odpowiedzi to jeszcze źródło gdzie owe odpowiedzi są.SoxReb pisze:Pytam tutaj, bo tu są osoby, które mają informacje z pierwszej ręki, potwierdzone, od ludzi którzy mają ten sprzęt u siebie w domu czy studiu.
Możesz odsłuchiwac materiał w tym samym oknie co nagrywasz bez nagrywania materiału. S950 jest cichym samplerem i volume musisz meic na maxa rozkręcony i gain w mikserze rowniezSoxReb pisze:Mam jedno pytanie, ponieważ mam okazję testować teraz S950, w jaki sposób uzyskać odsłuch z gramofonu, już w fazie szukania sampli, a nie po nagraniu ich?
Polecam ci obejrzenie vidseo manuala do s950 który zrobil mój znajomy z formacji DXA:
[youtube]aXP13duwPaY[/youtube]
To najwyższa pora zabrać się za czytanie intrukcji obsługi.SoxReb pisze:Mam jedno pytanie, ponieważ mam okazję testować teraz S950...
PS. Nie odbierz nas źle ale pytasz o takie banały że masakra. Ok 90% osób z tego forum czyta manuala po zakupie sprzętu a pytania które tu się pojawiają zazwyczaj odnoszą się do szczegółów takich jak impelemntacja MIDI, synchronizacja itp itd. Na wszystkie twoje pytania jakie do tej pory zadałes odpowiada instrukcja obsługi. I odemnie dostajesz ostrzeżenie ale póki co ustne bo wierzę w twoje dobre intencję