Przycinanie i zapis
-
- Pad1
WItam! 2 dni temu kupiłem MPC 500 b-stock.Czyli można powiedzieć że używane.I dzieje się z tym coś dziwnego.Jak zgrywam z wosku dźwięki.Ładuje je na pady.I zaczynam je grać to raz mi gra w prawej słuchawce a raz na dwie.I np jak jest moment gdy nagram normalne krótką sekwencje.Np stopa hihat werbel i sampel.To co chwile sie dzieje tak że sampel mi przerywa.Czasami też stopa.I generalnie dźwięki fabryczne grają mi normalnie.Na dwie słuchawki zawsze.A wycinane z wosku nie.Druga sprawa to problem z ładowaniem projektów i sampli.Tzn.Sample moge normalnie wczytać na pady.Wszystko jest ok.Ale jak chce władować sekwencje to pojawia się komunikat "CPU coś tam (Read) i PC jakiś kod powiedzmy 640br0594".Czy ktoś miał taki problem albo wie jak go rozwiązać? Bardzo was prosze o pomoc.Mam 30 dni na zwrot pieniędzy a nie chce mieć zepsutego sprzętu.Z góry dziękuje i pozdrawiam
-
- Padawan
z tymi dźwiękami w jednej słuchawce to stawiam na kiepską przejściówkę z dużego na malego jacka
http://soundcloud.com/roton_ts" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
-
- Pad1
W sumie do dzisiaj nie wiem co sie działo z tą słuchawką.Jak zgrywam z komputera do MPC sample to wszystko śmiga jak należy.I jestem bardzo zadowolony.A te prosto z Gramofonu raz na tą słuchawke a raz na tą..Nie wiem o co chodzi.Możliwe że to wina jednego chincha.Chyba kiedyś sie z nim coś działo.Tylko dlaczego skoro to już nagram to raz gra a raz nie.Nagrać sie powinno w jeden sposób...Nie wiem w sumie.A z CPU to poprostu moja wina.Nie umiałem prawidłowo zapisywać bitów .Chociaż nie wiem też do dzisiaj OCB
BTW to jest przejściówka z małego jacka na dużego
BTW to jest przejściówka z małego jacka na dużego
Ostatnio zmieniony 05 sie 2013, 09:49 przez dudi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edytuj posty
Powód: edytuj posty