Sampel główny - mix
- DanNaBitach
- Pad1
Cześć! Od jakiegoś czasu kombinuje z mixem, często z różnym efektem ale na szczęście jest znacznie lepiej niż kiedyś. Mój problem polega na mixie głównego sampla - chciałbym nadać mu przede wszystkim energii, ale również takiej, hmmm, klarowności, wszechobecności
Nie wiem jak to dokładnie określić, ale tak jakby sampel się tak rozpływał na lewy i prawy kanał. Macie jakieś sprawdzone efekty, wtyczki itp do mixu sampla głównego?

Ja bym tam zgrał ten sampel na kilku ścieżkach a później kombinowanie z eq i każda ściecha w innym miejscu na miksie. Później przy zgrywaniu odpowiednio zwiększała bym i zmniejszał głośność śladów. Kombinuj, najlepiej to tego sampla pierdyknij najpierw przez jakiś porządny procesor efektów, dziabnij jakieś lekie echo z głębokim "dipem"
szukaj swoich metod, powodzenia

-
- Padawan
Zarzuć na sampla delay stereo z pokrętłem dry\wet, opóźnij lewy kanał względem prawego o jakąś wartość (nie wiem jaką bo nic na sztywno w muzyce) np. 25ms. Następnie domixuj powoli zwiększając parametr dry\wet. Możesz też odciąć trochę góry i dołu filtrami.