program

Dział poświęcony systemowi stworzonemu przez 'JJ'.
Post Reply
gimba
Padawan

Siemanko
rozpisze się troche:-D
po przetlumaczeniu manualla za pomocą google mam kilka pytań,a raczej dwa pytania,zrobiłem już kilka bitów na mpc 1000 system jj 3,15,zaczelem się interesować,padem program,hi hi sam doszedłem do tego jak działają fx:-Dale mniejsz o to:-Dpisze z pamięci,mam nadziej że napisze dobrze,mute group,widzilem jak ktoś opisywal jak to uruchomić,ją nie mogę,i tu pytanie,jak to działa,robie na off,przypisuje 4 sample i nie słyszę różnicy,może gdzieś coś jeszcze muszę ustawić?drugie pytanie,pod zagladka note,co to jest i do czego to służy?klikalem pady,zmienialem im wartości wyświetlane w prawym górnym rogu,np drum,albo mute coś tam,i zero różnicy,i tu drugie pytanie,do czego to może być przydatne i jak to działa?

pytanie z innej bajki
czy można ustawić kompresor,na jeden wybrany pad?a nie na cały miks

dziekuje z góry za obelgi i odpowiedzi:-D

A i zapomniałem dodać że gdy bawie się wartościami zawartymi w lfo to też nie słyszę różnicy:-D
Last edited by dudi on 09 Aug 2013, 09:44, edited 1 time in total.
Reason: połączyłem posty
dudi
Pad16

1. opcja szukaj nie boli - Mute group - co to jest i jak ustawić - ewentualne pytania dotyczące tej kwestii zadawaj w tamtym wątku (BTW nie mam pojęcia coś ty tam poustawiał u siebie)
2. MIDI... podłączanie klawiszy... takie tam ninja techniki, może ktoś zechce się mocniej rozpisać, bo teraz nie mam czasu
3. tak, ustawiasz w mikserze który efekt (1 lub 2) ma ci wysyłać na dany pad, przechodzisz do efektów i wybierasz ten, który ci się marzy usłyszeć
4. może i to ktoś inny ci to opisze, bo trochę więcej motania z tym jest - kwestia filtrów, później dopiero ustawień lfo...
gimba
Padawan

No ok,zatem nie ma więcej odpowiedzi,to spróbuje sam:-Da jak nie to zrobię jakiś spamik:-D
Post Reply