Wkładka do gramofonu

Paskowe i z napędem bezpośrednim. Wkładki, igły, headshelle i cały ten stuff.
ODPOWIEDZ
Lth
Pad1

Siemanko, ostatnio zakupiłem sobie gramofon-Numarka TTUSB no i teraz chciałbym zakupić jakiś w miare dobry system przeznaczony do samplingu tylko i wyłącznie(TTUSB ma napęd paskowy więc scratchowanie na tym to słaba opcja). Zależy mi na jakości dźwięku i jestem w stanie przeznaczyć te 200-300 zł na dobrą wkładkę. Szukałem troszkę w necie ale ciężko znaleźć jakiekolwiek dobre porady dlatego kieruję pytanie tutaj : ) Jakie wkładki polecacie? Na co mam zwracać uwagę przy szukaniu odpowiedniej dla mnie wkładki? no i ostatecznie czy każda wkładka będzie pasowała do mojego gramofonu?? Pozdrawiam : )
mateusz
Pad1

ja osobiście rozważałem kiedyś między shurem m44-7, a ortofonem arkiv, zależało mi tylko na samplingu więc wybrałem ortofona i nie żałuje.
Awatar użytkownika
pietruh
Pad12

Ja mam zamiar kupić shura m44-7, nowa igła do tego systemu to ok. 100zł i raczej zostanę przy tym zakupię :)
We can play in the graveyard
Dream about joining in
Lth
Pad1

Shure m44-7 to głównie system przeznaczony do scratchu- mi jest to totalnie zbędne- zależy mi tylko i wyłącznie na dobrej jakości
Awatar użytkownika
jacai
Pad7

To sądzę, że nie zauważysz ogromnej różnicy w jakości na gramofonie tej klasy ... Nie ładował bym majątku w igłę , kup cokolwiek przyzwoitego . Nie inwestował bym więcej niż 150-200 złotych. Bo serio nie zaznasz różnicy :P
r.w.t.f.
https://soundcloud.com/jacai" onclick="window.open(this.href);return false;
tosiekDH
Padawan

Podłączę się do tematu żeby forum nie zaśmiecać ;) . Co polecacie do skreczu . Czy ortofon digitrack sie do czegoś nadaje oprócz "odtwarzania kodu czasowego"? I jak to jest, czy np. Wkładka digitrack po zmianie igły już będzie służyć np. Do skreczu? Chodzi mi głownie o zwykle winyle. Albo poprostu nie kombinując jak igła digitrack będzie spisywać się na zwykłych winylach.
Ende
Pad10

Skrecz shure M44-7 lub Numark CC-1
ODPOWIEDZ