Po TC Konnekt 6, na biedno, który?

Potrzebujesz interfejsu, monitorów, słuchawek? Masz inne pytania? Zadaj je tu.
Post Reply
niemaloletnie
Padawan

Mój pierwszy post na forum więc się przywitam i niestety oznajmię, iż nie czytałem regulaminu także za wszystko z góry moderację przepraszam.

Sprawa ma się następująco:
Przez 3 lata używałem sobie TC Konnekt 6 + MXL Mogami 990. Po zmianie kompa i OS na Win7 64bit/32bit - obojętne, interfejs umarł, Support nie jest mi w stanie pomóc, jest już po gwarancji więc pójdzie pod młotek na allegro jako sprawny na XP bo działa.

Potrzebuję na szybko coś kupić najlepiej podobnego jakościowo, ale dużo taniej (za TC dałem 799zł).
Za miesiąc lub dwa Mogami też sprzedam na rzecz RHODE'a pojemnościowego zatem pod te dwa majki wybieram interfejs tani.
Pomożcie mi proszę w wyborze z poniższych: (jeśli ktoś owych używa, fajnie jak napisze od siebie mały feedback).
Zgrywam tylko wokal i trąbkę, z naciskiem na wokal, wystarczy mi jedno wejście XLR. Odsłuch robie na słuchawkach, nie potrzebuje monitorow.
Lexicon Alpha
Alesis IO/2
ewentualnie jakieś Wasze typy, typy ;) Z góry dzięki.
dudi
Pad16

Co do lexicona i siódemki http://mpc-forum.eu/viewtopic.php?f=38& ... pha#p12230" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
niemaloletnie
Padawan

Dlatego napisałem, że jetem skłonny mieć 32 bity. Mam 4GB ramu więc dużo nie tracę.
dudi
Pad16

To jedyne co wiem na jego temat to, że w większości ludzie polecają o Alesisie nie wiem totalnie nic.
niemaloletnie
Padawan

Fajnie jakby ktoś miał porównanie właśnie z konnektem, bo na jakość dźwięku nie narzekałem. A na te tanie ludzie narzekają, że szumy duże, trzaski itp, a tego nie chcę doświadczyć.
dudi
Pad16

Może coś konkretniejszego napisze totepady, bo chop lubi różne zabawki to może i takie się przewinęły.
niemaloletnie
Padawan

UP. Napiszcie chociaż jak ten Lexicon Alpha się sprawuje, rzućcie jakieś próbki coś.. :)
niemaloletnie
Padawan

Mam pytanie, doczytalem dopiero, że Lexicon Alhpa - nie ma zasilania Phantom, a mój MXL Mogami 990 wymaga phantoma.
Co teraz począć? Brać tego Lexicona + jakieś zasilanie osobno? Jeśli tak to jakie i jak to podłączyć, czy jakiś inny interfejs? (mam 300zł do dyspozycji)
Post Reply