Piszczała
- EML
- Pad1
Kiedyś jak zaczynałem starałem się robić g-funk, wyciągałem z trudem piszczały z WASP i 3xOSC, nigdy jakieś dobrej wtyki nie mogłem znaleźć z jakimś leadem, który można zpitchbandować, robiłem kiedyś też, że shapy z Sytrusa w FL odznaczałem coś tam (dawno to był). No dobra, teraz już te klimaty mnie tak bardzo nie jarają(lubię sobie posłuchać, czasem ). Zawsze lepiej wiedzieć więcej i może znacie jakąś VSTi, która ma jakieś lepsze dźwięki ??? Może być płatna
- DonPadzior
- Admin
Zależy jak z prockiem u ciebie - jak jest dobrze to polecam U-HE Diva (droga opcja) a jak średniawka czyli przecietność to hmmm w zasadzie wszystko co generuje sinusoide z odrobiną reverbu czyli praktrycznie każdy synth .
Oprócz tego co mam w Komplete (Absynth, FM8, Massive, REAKTOR !!!) zakochany jestem w kilku prostych synthach takich jak Synth1 (darmowy) i TAL-UNO LX. Możesz też obczaić kilka innych perełek których używam: Arturia Minimoog Original (!!! Darmowy !!!), z3ta+ i z3ta+ 2 (bardzo tanie ), Rob Papen's Albino (discontinued, więc nie wiem czy jeszcze można kupić czy już tylko pirat cię ratuje - mam orginał ), Zebra (płatny), Zebralette (darmowy), Discovery Pro (!!! droga opcja ale warto !!!), na koniec jeszcze jest jeszcze Harmor (dostałem za darmo ale nie używam ).... więcej grzechów nie pamiętam
Oprócz tego co mam w Komplete (Absynth, FM8, Massive, REAKTOR !!!) zakochany jestem w kilku prostych synthach takich jak Synth1 (darmowy) i TAL-UNO LX. Możesz też obczaić kilka innych perełek których używam: Arturia Minimoog Original (!!! Darmowy !!!), z3ta+ i z3ta+ 2 (bardzo tanie ), Rob Papen's Albino (discontinued, więc nie wiem czy jeszcze można kupić czy już tylko pirat cię ratuje - mam orginał ), Zebra (płatny), Zebralette (darmowy), Discovery Pro (!!! droga opcja ale warto !!!), na koniec jeszcze jest jeszcze Harmor (dostałem za darmo ale nie używam ).... więcej grzechów nie pamiętam
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.