Piszczała

Wszystko wiadomo - szukaj, pytaj, udostępniaj wtyczki i presety.
Post Reply
EML
Pad1

Kiedyś jak zaczynałem starałem się robić g-funk, wyciągałem z trudem piszczały z WASP i 3xOSC, nigdy jakieś dobrej wtyki nie mogłem znaleźć z jakimś leadem, który można zpitchbandować, robiłem kiedyś też, że shapy z Sytrusa w FL odznaczałem coś tam (dawno to był). No dobra, teraz już te klimaty mnie tak bardzo nie jarają(lubię sobie posłuchać, czasem :D). Zawsze lepiej wiedzieć więcej i może znacie jakąś VSTi, która ma jakieś lepsze dźwięki ??? Może być płatna :)
DonPadzior
Admin

Zależy jak z prockiem u ciebie - jak jest dobrze to polecam U-HE Diva (droga opcja) a jak średniawka czyli przecietność to hmmm w zasadzie wszystko co generuje sinusoide z odrobiną reverbu czyli praktrycznie każdy synth :D :D :D.
Oprócz tego co mam w Komplete (Absynth, FM8, Massive, REAKTOR !!!) zakochany jestem w kilku prostych synthach takich jak Synth1 (darmowy) i TAL-UNO LX. Możesz też obczaić kilka innych perełek których używam: Arturia Minimoog Original (!!! Darmowy !!!), z3ta+ i z3ta+ 2 (bardzo tanie ), Rob Papen's Albino (discontinued, więc nie wiem czy jeszcze można kupić czy już tylko pirat cię ratuje - mam orginał :)), Zebra (płatny), Zebralette (darmowy), Discovery Pro (!!! droga opcja ale warto !!!), na koniec jeszcze jest jeszcze Harmor (dostałem za darmo ale nie używam :/).... więcej grzechów nie pamiętam :D :D :D
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
b0b
Pad7

A też posprawdzam sobie te darmowe wtyki z ciekawości. Dzięks sensei!
EML
Pad1

Od czasu do czasu, warto porobić coś innego :P Odpocząć od winyli (wiem nie da się :D ) i pobawić się g-funkowymi rytmami. Dzięki pobawię się na 100% :P

One love !:)
Post Reply