Kiedy refren itp.

Miks, mastering, etc.
Post Reply
Gadek
Pad1

Witam Wszystkich producentów :D

A więc ... :D

Chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób mam wyczuć, w której sekundzie bitu mogę zrobić jakieś "przejście" w inną melodię pasującą do refrenu.

Mam też pytanie co do tego jak wyciszyć np. inne dźwięki, które słyszę w tle śpiewającej kobiety albo faceta, da się to zrobić ?
Płyniemy tworząc bit, jakby wokół świat znikł
Samplery łączą się z nami, jak avatary z duszami
O brzmienia walczymy sami, żaden z nas nie zamilkł
dudi
Pad16

Chyba dobrze, że przede mną jeszcze nikt nie odpowiedział, bo by była rzeźnia niewiniątek ;) A, że wujcio jest opanowany i ma dość dobry humor w dniu dzisiejszym to spróbuje odpisać grzecznie.
Gadek wrote:Witam Wszystkich producentów :D
hej!
Gadek wrote:Chciałbym dowiedzieć się w jaki sposób mam wyczuć, w której sekundzie bitu mogę zrobić jakieś "przejście" w inną melodię pasującą do refrenu.
Widzę, że kategorycznie brak ci jakichkolwiek podstaw dotyczących beatmakingu. Tego się nie wyczuwa, to wszystko jest skrzętnie zorganizowane poprzez takty.
Gadek wrote:Mam też pytanie co do tego jak wyciszyć np. inne dźwięki, które słyszę w tle śpiewającej kobiety albo faceta, da się to zrobić ?
Technika idzie naprzód, więc może kiedyś da się to zrobić w sposób jaki to sobie zapewne wyobrażasz, ale póki co głosy w tle raczej będą słyszalne. BTW wokal jest raczej na froncie.

Ja mniej więcej ukierunkowałem, a niezbędne i nieznane pojęcia uzupełnij we własnym zakresie.
Post Reply