Monitory do 2k-2,5k (para)

Potrzebujesz interfejsu, monitorów, słuchawek? Masz inne pytania? Zadaj je tu.
Locked
dadekk
Padawan

Jak w temacie, czytałem na jakie parametry zwracać uwagę, jak dobrać do otoczenia itp itd aaale wiecie jak jest :D Być może ktoś z was jest posiadaczem dobrych monitorów, które sobie chwali w podobnej cenie jaką chcę wydać, być może nie muszę wydawać aż 2tyś tylko 1tyś wystarczy, ne wem ;D
Myślałem coś o tych, są strasznie brzydkie ale wiadomo - liczy się wnętrze ;) http://www.sklep-muzyczny.com.pl/pl/p/J ... -S-C/58259" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
dudi
Pad16

Jakbyś jeszcze upewnił nas do czego ci te monitory...

Znasz KRK Rookit, owiany legendą niczym Czak Noris i jego kop SPUobtoru? :V
dadekk
Padawan

Zapomniałem dodać że chodzi mi o domowe "studio" (jakkolwiek poważnie to brzmi xD), czyli nie za duża przestrzeń, zero jakiejś "akustyki pomieszczenia" (u know what I mean), mowa tylko o robieniu bitów, bez dogrywania żywych instrumentów. Wyczytałem że najlepsze by były monitory aktywne, bliskiego pola. Zamierzam też kupić jakiś interfejs typu http://www.musicradar.com/reviews/tech/ ... pro-530837" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow , z tym że nie znam się zupełnie na sprzęcie i planuję pracować laptopie (nie bójcie się nie będzie to laptop firmy SNSV, dla niewtajemniczonych http://mistrzowie.org/287972" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow :) ) tylko zamierzam kupić coś co mi udźwignie DAW'a :)

PS. Za wszelakie błędy lub złe sformułowania proszę mnie nie bić, planuję wznieść moje produkcje jeden level wyżej więc jeżeli macie jakieś użyteczne porady (nieużyteczne też możecie zdradzić, może okażą się użyteczne, who knows? :D) itp itd odnośnie sprzętu to byłbym wdzięczny jeżeli ktoś z Was mógłby uchylić rąbka wiedzy :) Pozdrawiam :) Trochę się rozpisałem, przepraszam ;c
dudi
Pad16

Ten interfejs odradzam, a monitory podtrzymuję te, o których wspomniałem.
dadekk
Padawan

Jakieś interfejsy polecacie w granicach 1000zł?

A tak w ogóle Dudi to dlaczego odradzasz? Możesz podać jakis argument? Czysta ciekawość, no offence :D
dudi
Pad16

Odradzam, pomimo, że sam nie miałem z nim do czynienia, ale nie słyszałem jeszcze pozytywnej opinii o nim. Interfejs do tałzena się znajdzie, ale znów potrzeba szczegółów - wejścia, wyjścia, szmery bajery
Ende
Pad10

jak masz kupować lapka, to niech to będzie "dziabniente japco"- ma najstabilniejszy os ze wszystkich
dadekk
Padawan

dudi wrote:Odradzam, pomimo, że sam nie miałem z nim do czynienia, ale nie słyszałem jeszcze pozytywnej opinii o nim. Interfejs do tałzena się znajdzie, ale znów potrzeba szczegółów - wejścia, wyjścia, szmery bajery
Jak pisałem wcześniej, nie znam się na sprzęcie nic a nic, powoli staram się uczyć co i jak dlatego potraktujcie mnie jak dziecko i postarajcie się wytłumaczyć coś w sposób trywialny, ewentualnie coś możecie doradzić. Jak pisałem wcześniej nie będzie to jakieś profesjonalne studio tylko bardziej "domowe muzyczne zacisze" :D

A co do "Japca" to strasznie mnie zniechęca OS, bawiłem się nim kiedyś i nie kumałem z której strony to "Japco" ugryźć :D Czy są jakieś poważne wady Maca o których warto wspomnieć? Wiadomo że niektóre wtyczki mogą nie działać ale czy jest coś jeszcze wartego wzmianki?
Ende
Pad10

Sam z japcem nie miałem do czynienia, ale w świecie producentów muzycznych jest bardzo chwalony :)
Santiago
Pad4

Japco ma taką zaletę, iż system w porównaniu do PC jest bardziej stabilny oraz w większości przypadków unikniesz niespodzianek (np. zawieszenia się systemu). Szczególnie cenią to ci, którzy grają na żywo.
http://soundcloud.com/santiago-23" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
DonPadzior
Admin

Santiago wrote:Japco ma taką zaletę, iż system w porównaniu do PC jest bardziej stabilny oraz w większości przypadków unikniesz niespodzianek (np. zawieszenia się systemu). Szczególnie cenią to ci, którzy grają na żywo.
To jest jedyna zaleta...
Reszta "japca" to części jakie masz w swoim laptiopie sprzedawane w dwukrotnie wyższej cenie....
Nie wiem czy samsung ma w swojej fabryce dwie taśmy, jedną podpisaną MAC a drugą Rest of the World ale ramy z tej fabryki wychodzą identyczne z obu taśm :D.
To samo z dyskami, płytami gł., grafiką itp...
Dziwnym trafem mam w domu MAC'a z firmy....ACER a uzyskałem to poprzez zaistalowanie systemu i nic więcej...

http://www.hackintosh.com/
I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.
Ende
Pad10

STOP ODWOŁÓJE BIERZ TAŃSZEGO I INSTALUJ MACOS
dadekk
Padawan

Dziękuję za zaangażowanie w temat, nie spodziewałem się ;) Ponawiam pytanie odnośnie interfejsu, nie tłumaczę co i jak ma być ponieważ nie mam o tym zielonego pojęcia (czytajcie pierwsze posty, tam napisałem do jakich celów potrzebuję sprzętu), z góry dziękuję za pomoc ;)
dudi
Pad16

Ludzie sobie chwalą Scarlett'y, masz przeróżne modele różniące się ilością wejść/wyjść, a w najwyższym nawet na światełka miejsce się znalazło :V
Haende
Pad2

Focusrite to ogólnie firma polecana bardzo. Z tego co również ja się dowiedziałem gdy chciałem kupować interfejs, to ten własnie model był polecany mi przez 3/4 ludzi ;)
https://soundcloud.com/haendebeatz" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
b0b
Pad7

Ja mam scarletta 2i2 i jestem bardzo zadowolony. Są 2 wejścia - wpinam dwa kable z mpc jak zgrywam bity, lub 1 kabel od majka jak nawijka się nagrywa (jest 48V, do majków pojemnościowych). Przedwzmacniacze są spoko, nie narzekam na nic. 2 wyjścia na 2 monitory, które właśnie chcesz kupić :D No i ładnie wygląda (haha) :d Ew. model 2i4 ma jeszcze midi, którego 2i2 nie ma.
dadekk
Padawan

Wczoraj właśnie byłem w fajnym dj shopie w Londynie, Scarlett 2i2 zakupiony, nie miałem jeszcze okazji go sprawdzić ale na pewno będę zadowolony :)
dudi
Pad16

Czyli temat mogę zamknąć

Image
Locked