Scarlett 2i2 - problem
-
- Padawan
Każdy z was na pewno wpiął sobie jacka do połowy gniazda i dźwięki były znieształcone, ja mam taki sam dźwięk po normalnym podpięciu jacka. W ogóle zainstalowałem sobie driver pod Windows 8 i nie pokazuje mi interfejsu w panelu sterowania, tak jakby nie był wpięty, później zainstalowałem Scarlett 2i2 USB 2.0 Driver i niby działa, wykrywa interfejs, natomiast dźwięk jest taki jaki pisałem wyżej. Na 100% wykluczam jakiekolwiek problemy sprzętowe, problem na pewno tkwi w software. W dodatku w ustawieniach dźwięku jest opcja jedynie 16-bit, powinno być 24. Czy ktoś może mi wytłumaczyć czy to świat jest zły, czy Ty? (w sensie że ja ale się nie rymowało dobranoc całuski) 

-
- Pad2
sprawdz na innym USB....albo innym kompie jak masz....chodzi mi o to , że na Widnowsie 8 może coś się plącze ....druga sprawa...gdzie podpinasz jacka ???
https://soundcloud.com/rafa-mrozek" onclick="window.open(this.href);return false;" rel="nofollow
- DonPadzior
- Admin
3.0 powinno być wstecznie kompatybilne z 2.0 w 100% ale jak to w życiu bywa wszystkie błędy i niedociągniecia wychodzą w praktyce (szczególnie na PC z Ivy Bridge
). Możesz spròbować obejść ten problem wpinając usb hub (też 2.0) do portu 3.0 co spowoduje doinstalowanie dodatkowych kontrolerów usb dla huba i wtedy spróbować wpiąć interfejs w tego huba. Możesz też manualnie wywalić jeden kontroler 3.0 ale to już nie jest sprawa do wytłumaczenia na telefon
więc jak coś to musisz poczekać 
EDIT:
Jak masz w laptopie slot express card to kup sobie na alledrogo kartę z dwoma portami usb i po problemie
cena - nie więcej niż 30zł ( o ile się nie mylę)

EDIT:
Jak masz w laptopie slot express card to kup sobie na alledrogo kartę z dwoma portami usb i po problemie

I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything if it were a nail.